Híradó

Problémás vendéghez hívták, nem vette észre a kést – részletek derültek ki a megkéselt bokszedző haláláról

Ződi PéterZődi PéterFerenczi PéterFerenczi Péter

2023. augusztus 16. 18:37

Szabó Sándor korábbi sportolót, küzdősportedzőt késelte halálra egy vendég egy békéscsabai hotel teraszán. A 27 éves férfi elmenekült, szerdán reggel a Monori Rendőrkapitányságon feladta magát. Az áldozat korábban a magyar bokszválogatott mellett is dolgozott, ökölvívással és thai boxszal is foglalkozott. 

Késelés történt egy békéscsabai hotel teraszán. Késő este érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy vendég megszúrta a szálloda egyik alkalmazottját. Az áldozatot kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe.  

„A vendég, egy 27 éves érdi férfi a történtek után elmenekült, azonban miután kiadtuk a körözését és országszerte keresték őt a rendőrök, reggel megjelent a Monori Rendőrkapitányságon, ahol feladta magát” – közölte Szombathy Andrea rendőrségi szóvivő. 

Hogy mit csinált éjszaka, és miért 180 kilométerrel odébb ment be a rendőrségre, egyelőre nem tudni. Azóta őrizetbe vették, emberölés miatt indult ellene eljárás.  

Az áldozat, Szabó Sándor ismert sportoló, edző volt Békésen és Békéscsabán. Barátja, Gabnay Csaba többszörös bajnok küzdősportoló az RTL Híradónak azt mondta: Sándor fiatalon kezdett el bokszolni, korosztályos válogatott is volt. Később edzői képesítést szerzett. Dolgozott a válogatott mellett is, ökölvívással és thai boxszal is foglalkozott.

„Hazajött, Békésen kezdett el dolgozni. Korosztályos bajnokságokon eredményesen versenyzőket nevelt, közben lett neki egy felnőtt magyar bajnoka” – osztotta meg. 

A beol.hu azt írta, a férfi biztonságtechnikai területen dolgozott. Több rendezvényt biztosított kollégáival, így alkalmazta a hotel is. Haláláról egyelőre keveset tudni. Információink szerint egy problémás vendég miatt hívták, ebből lett a késelés.

Úgy tudom, hogy egy pofontól az ember összement, ő fölé hajolt megnézni, hogy szükséges-e esetleg orvosi vagy egyéb ellátás, és a földön fekvő ember, akinek nem vette észre, hogy korábban kés volt a kezében, több alkalommal megszúrta

– mondta a barátja. 

Felesége a Blikknek azt mondta: még nem fogta fel, hogy mi történt, még mindig várja haza a férjét. Békés városában éltek, egy 10 éves kislányt neveltek. A település alpolgármestere Facebook-posztjában azt írta: 

Tragikusan és igazságtalanul meghalt egy jó barátunk, Szabó Sándor. Sanyi ezúttal is a munkáját végezte, igyekezett másokat védeni.”

Napközben a thaibox-szövetség is elbúcsúzott az edzőtől. Este Békéscsabán gyertyagyújtással emlékeznek az elhunyt férfira. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyilkosság#Szabó Sándor#békéscsaba#hotel#edző#ökölvívás#válogatott#küzdősport#áldozat#top hírek

Címlapról ajánljuk