Híradó

Orosz milliárdosé lehet a luxusjacht, amelyiknek a fedélzetén lefotózták Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát

Magyar ÉvaMagyar Éva

2023. augusztus 8. 18:51

Orosz milliárdosé lehet a luxusjacht, amelyiknek a fedélzetén lefotózta Mészáros Lőrincet és családját a 444.hu munkatársa. A 27 milliárd forintos Rose d’Or-t egy hajóbérléssel foglalkozó portál szerint nem lehet kikölcsönözni, de egy hasonlót bárki bérbe vehet. Bárki, akinek van nagyjából 200 millió forintja egy egyhetes álomutazásra. 

Egyre nagyobb Mészáros Lőrinc vagyona és egyre nagyobb luxusjachtokon tölti a szabadságát. A volt felcsúti polgármester 2018-ban még csak az ország második leggazdagabb embere volt, akkor még csak egy 42 méteres hajóval járt Nápoly környékén.

Azóta nemcsak a vagyona lett nagyobb, hanem a luxusjacht is, amelyiken lefotózták. A Rose d’Or, azaz az Arany Rózsa már 62 méteres. Az olasz Sanlorenzo hajóépítő cég egyik büszkesége. A legújabb műszaki fejlesztéseket klasszikus dizájnnal ötvözik.

A 444.hu munkatársa, Németh Dániel napokig követte a Rose d’Or útját a dél-olasz vizeken. Így készíthetett fotót a fedélzeti medencét éppen elhagyó Mészáros Lőrincről, és a feleségéről, aki dobozos jegeskávét ivott a luxushajón. Várkonyi Andrea a Blikknek azt mondta, hogy nem szívesen látta az újságokban a privát nyaralásukról készült képeket, de ez „természetesen nem rontotta el a nyarukat”.

A 27 milliárd forintba kerülő Rose d’Or tulajdonosa egy luxusjachtokkal foglalkozó internetes oldal szerint Konstantin Strukov. A 64 éves orosz oligarcha főleg szén-, réz- és aranybányászattal szerzett vagyonát a Forbes 1,3 milliárd dollárra becsüli. Strukov Vlagyimir Putyin pártjának tagja. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint mindenki szégyellheti magát, aki hagyta, hogy Mészáros Lőrinc idáig jusson.

 Mészáros Lőrinc megengedheti magának ezt a nyaralást, de azért engedheti meg, mert az elmúlt 13 évben sorra nyerte nagyon gyanús körülmények között a közbeszerzéseket, és vagyonának a legnagyobb része az állami megrendeléseken keletkezett

– mondta az országgyűlési képviselő. 

A Mészáros Csoport tájékoztatása szerint Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást, de ez a portál azt írja, hogy a Rose d’Or nem bérelhető. Hasonló hajó viszont igen. A Rose d’Or vadonatúj és alig pár hete szeli a hullámokat. A Mészáros-család az első utasai között lehetett.

#Híradó#Videó#mészáros lőrinc#politika#Rose d’Or#Luxusjacht#álomutazás#várkonyi andrea

Címlapról ajánljuk