Híradó

Tiszaújvárosban nőtt fel az angyalföldi gyilkosság áldozata, megrendültek a helyiek

Révai Hajdu ViktóriaRévai Hajdu Viktória

2023. július 17. 17:56

Továbbra is keresik azt a 36 éves férfit, aki a rendőrség szerint feltehetően meggyilkolta barátnőjét Budapesten négy napja. Ezt a BRFK közölte megkeresésünkre. 27 éves lány holttestét egy 13. kerületi lakásban találták meg. A feltételezett támadója ellen eddig európai vagy nemzetközi elfogatóparancsot nem adtak ki. A lány családja tiszaújvárosi. A városban élők megdöbbentek. Mindig vidám, jólelkű lánynak ismerték. 

Rendőrségi piros matrica tartotta a résnyire nyílt ajtót a 3. emeleti, angyalföldi lakásban. Itt találták meg négy napja a 27 éves fiatal nő holttestét.

A társasház lakói akkor arról beszéltek az RTL Híradó stábjának, hogy hallották, amikor feltörték a lakást, és később a fiatal nő édesanyjának a zokogását is.

Hogy mi történt pontosan a lakásban, nem tudni. A rendőrség hajtóvadászatot indított a gyilkos kézre kerítéséért. A feltételezett elkövető a lány barátja volt.

A lány Tiszaújvárosban nőtt fel, a családja most is ott él.

A városban beszédtéma Petra halála. Ismerősei tíz napja még találkoztak a fiatal párral a belvárosban. „Itt volt két hete a triatlon, és itt együtt voltak a tóparton meg az egész ünnepségen. Megrendített ez a hír” – mondta egyikük.

Egy nemzetközi sportverseny nézőiként voltak jelen július első hétvégéjén. A fotókon, amik akkor készültek, összebújva voltak láthatóak, boldognak tűntek. A verseny kísérőprogramján, egy futóversenyen is együtt indultak.

A közösségi oldalon megdöbbenve, szomorúan búcsúztak a fiatal lánytól. Azt írták, kedves, szorgalmas és jólelkű volt.

Az RTL Híradó elérte a lány édesapját, de amint megtudta, honnan keressük, megszakította a hívást. Két napja a Metropolnak azt mondta, „az egészet képtelenség feldolgozni, csak két hónapja voltak együtt”.  Az RTL információi szerint a férfi egy budai katolikus gimnáziumban tanult.

Kifejezetten jó megjelenésű, jólszituált emberről van szó. Mindig egy közvetlen, kedves srác képe él az ember fejében, ha rá gondol

– mondta ismerőse az RTL Híradónak.

A Metropolnak nyilatkozó másik ismerőse ugyanakkor ijesztően féltékenynek írta le a férfit, szerinte úgy bánt korábbi szerelmével, mintha a tulajdona lenne.

A BRFK az RTL megkeresésére annyit közölt, továbbra is keresik a feltételezett gyilkost. Minden beérkező információt értékelnek. Európai vagy nemzetközi elfogatóparancsot eddig nem adtak ki ellene. Azt is írták, a nyomozás részleteiről további információkat nem közölnek.

#Híradó#Videó#angyalföldi gyilkosság#emberölés#rtl#bűnügy#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk