Híradó

„Nagyon szimpatikus, amit kérdez, de…” – menekült az RTL kérdései elől az országos kórház-főigazgató

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 15:16

Hozzáfér-e mindenki az államilag finanszírozott ellátáshoz? Mi az oka annak, hogy több helyen is szünetel a kardiológia az országban? Van-e orvoshiány Magyarországon? Egyebek közt ezekre a kérdésekre szeretett volna választ kapni az RTL Híradó riportere az országos kórház-főigazgatótól. Jenei Zoltán azonban ahelyett, hogy válaszolt volna, előbb a kollégáit ajánlotta maga helyett, majd elsétált a kamera elől. Később pedig már ügyet sem vetett a kérdésekre.

„Az egy létező probléma, hogy nem mindenkinek van jelenleg lehetősége az államilag finanszírozott ellátáshoz hozzájutnia?” – kérdezte az RTL Híradó riportere az országos kórház-főigazgatót, aki erre csak annyit válaszolt, hogy a kollégái állnak a rendelkezésre, neki pedig vissza kell mennie a helyére. 

Nagyon szimpatikus, amit kérdez, de tényleg az lenne a kérésem, hogy a kollégákat keressék meg és ők minden egyes felvetésre válaszolni fognak

– válaszolta egy ponton Jenei Zoltán. Az országos kórház-főigazgatót az Országos Onkológiai Intézet „A robotsebészet bevezetése Magyarországon” elnevezésű projektjének záró rendezvényén próbáltuk kérdezni.  

Bár a főigazgató megígérte, hogy egy következő alkalommal szívesen áll kollégánk rendelkezésére, illetve jelenleg is lehet a kollégáitól kérdezni, ő maga nem volt hajlandó válaszolni. Azt sem mondta meg, hogy van-e orvoshiány, és elegen vannak-e a szakdolgozók Magyarországon.

A probléma és a kérdések nem újak

Novemberig szünetel a kardiológia szakrendelés a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, mert nincs elég orvos. Hasonló a helyzet a szentesi kórházban is. A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint akkora a gond az egészségügyi ellátórendszerben, amin csak egy komplex megoldási stratégia tudna változtatni. Korábban az Országos Kórházi Főigazgatóság azt közölte a Híradóval, hogy nincs orvoshiány, az ellátásbiztonság pedig magas szintű.

#Híradó#Videó#Belföld#jenei zoltán#országos kórházi főigazgatóság#állami kórház#egészségügy#orvoshiány#ápolóhiány#ma

Címlapról ajánljuk