Híradó

11 éves fiú cége épít lakóparkot Balatonszabadinál

Barsi FanniBarsi Fanni

2023. június 11. 18:05

A fiú 9 évesen lett tulajdonos a cégjegyzék adatai szerint – a kaposvári törvényszék szerint ez csak akkor lehetséges, ha a gyámhatóság jóváhagyta. A lakóparkot a településtől néhány kilométerre fekvő elhagyatott területre tervezik felépíteni.

A balatonszabadi polgármesteri hivatalban két hete tárgyaltak a képviselők arról, hogy két beruházó is lakóparkot építene a településen. Belterületen egy hatvanlakásos lakóparkra, külterületen pedig egy 35 lakásosra kértek engedélyt.

Az egyik lakóparkot Balatonszabadi központjától 8 kilométerre tervezi kialakítani egy olyan cég, amelynek a tulajdonosa egy 11 éves gyerek. 9 évesen, 2021-ben lett egyedüli tulajdonos a cégnél – kutatta ki a Magyar Narancs. Tulajdonjogát a cégbíróság is bejegyezte. A kaposvári törvényszék a lappal azt közölte, ilyesmire akkor van lehetőség, ha azt a gyámhatóság is jóváhagyja. 

A helyiek véleménye megoszlik a szokatlan esetről.

„Ez hab a a tortán, legszebb, nem is tudom, mit mondjak rá” – mondta például Antal Emese. Míg Papp Levente úgy fogalmazott a Híradónak:

Nekem semmi közöm ahhoz, hogy ő hány évesen mit csinál. Jól teszi. Legalább ilyen fiatalon jól megy.

Van, aki szerint a 3000 lelkes településnek nincs szüksége új lakótelepekre. Böjtös István szerint a falu megtelt, ahogy szerinte az összes Balaton-parti település is. Az építkezésnek pedig lesznek következményei.

A Híradó járt a cég székhelyénél Balatonvilágoson, azonban a fiú szülei nem akartak nyilatkozni.

A Magyar Narancs szerint a 11 éves fiú cége ellen a NAV 2016-ban végrehajtást indított, amit azóta sem töröltek. A Híradó kereste Balatonszabadi polgármesterét az ügyben, ő hétfőre ígért választ.

 

#Híradó#Videó#balatonszabadi#lakópark#11 éves gyerek#balaton#cégjegyzék#ingatlan#beruházás#gyámhatóság#top hírek

Címlapról ajánljuk