Híradó

Gyújtogathattak a XVIII. kerületben: Nekünk mindenünk ez a ház volt, most kezdtük volna újítani

Ződi PéterZődi Péter

2023. június 3. 18:28

Feltehetően gyújtogatás miatt égett egy családi ház teteje és egy autó hajnalban a XVIII. kerületben. A ház tulajdonosai azt mondják, az épületben pár napja már volt egy tűz. Akkor még azt állapították meg, hogy elektromos zárlat miatt pusztíthattak a lángok a házban. A rendőrség a hajnali eset után rongálás miatt indított büntetőeljárást. 

Kiégett autó az utcán, amotor és az utastér is lángolt. Mellette a családi ház teteje is leégett, csak néhány kormos gerenda maradt a tetőszerkezetből – tudta meg az RTL Híradó.

A tűzoltók hajnali három körül kapták a riasztást.

Azt látták a kollégáim, hogy egy családi ház tetőszerkezetében tűz keletkezett, ezzel párhuzamosan az utcafronton egy autó is lángolt. Azonnal megkezdték az oltást, először körülhatárolták a lángokat, azaz megakadályozták, hogy a tűz tovább terjedjen, majd véglegesen el is oltották azt 

– mondta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese. 

A felvételeken látszik, hogy a kocsi és az épület között a kerítés sértetlen, még a fű sem perzselődött meg. A lángok tehát nem az egyikről terjedhettek át a másikra. A tulajdonos egyik rokona szerint valaki szándékosan okozhatott tüzet. Ráadásul az épületnél nem először pusztítottak a lángok.

Kormos falak, leégett tévé. Így néz ki az épület belül. A lakásban május végén is tűz volt. A hatóságok akkor azt mondták nekik, hogy elektromos zárlat okozhatta a tüzet, ami magától kialudt. Most hajnali három körül pedig a hátsó szomszéd hívta a családot, hogy újra tűz van. Ég a tető és a kocsi. Az épületben nem lakott senki. Hamarosan egy fiatal pár költözött volna ide, gyerekkel.

Nekünk mindenünk ez a ház volt, ezt most kezdtük volna újítani. Nagyjából egy hónapja kezdtünk el vele foglalkozni, pici babával költöztünk volna, most ez így teljesen el lett lehetetlenítve 

– mondta Pege Izabella.

Azt mondják, nem tudják, hogy ki okozhatta a tüzet. A BRFK sajtóosztálya azt írta: rongálás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak büntetőeljárást.  

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#tűz#gyújtogatás#xviii. kerület#rongálás#top hírek

Címlapról ajánljuk