Híradó

„Nem azért megyünk nagy hegyek közé, hogy húzogassuk a halál bajszát” – Klein Dávid is aggódik Suhajda Szilárdért

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 11:40

Nem a veszély a hegymászás fűszere. Nem azért megyünk nagy hegyek közé, hogy húzogassuk a halál bajszát – ezt mondta Klein Dávid az RTL-nek. A hegymászó a csütörtökön adott interjúban nem titkolta, hogy ő is aggódik Suhajda Szilárdért, de abban biztos, hogy barátja nem azért ment el az expedícióra, hogy borzalmas kockázatot vállaljon. Klein Dávid arról is beszélt, hogy miért csökkenhet az ítélőképesség a csúcs közelében, és elmagyarázta, hogy mi történik élettanilag a szervezettel ilyen magasságban. Mint mondta, az itthon maradottaknak most az a dolga, hogy reménykedjenek és szurkoljanak Szilárdnak a biztonságos visszatérés érdekében. Fájdalmas számára, amikor erős vagy ítélkező hozzászólásokat olvas, miközben egy hegymászó nehéz helyzetben van.

A Híradó csütörtökön adott hírt arról, hogy a 41 éves mászótól, Suhajda Szilárdtól szerda este óta nem érkezett GPS-jel. 


Felesége késő este arról számolt be, hogy voltak, akik látták Szilárdot: körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában találkoztak vele, és sérüléseket láttak rajta. Péntek hajnalban keresőcsapatot küldenek érte – mondta Tímea.

 

 

#Híradó#Videó#Sport#klein dávid#hegymászás#suhajda szilárd#mount everest#ma

Címlapról ajánljuk