Híradó

Az óvónő sikított, a kisfiú sírt – két felnőttet és egy gyereket sebesített meg a várgesztesi rémkutya

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2023. május 24. 20:03

Óvodás és iskolás csoportra támadt egy kutya Várgesztesen. Egy kisfiú és két felnőtt kórházba is került. Rosszul volt bezárva a kapu, ezért tudott kiszökni az utcára a kutya, ami néhány száz méterre a háztól előbb egy nőt harapott combon az utcán, majd egy iskolásnak ment neki. Aztán a játszótéren megharapta az óvónőt és véresre karmolt egy kisfiút. 

Két nappal ezelőtt mentő- és rendőrautók szirénája rázta fel a vértesi kis település nyugalmát. A szemtanúk elmondták: sikított a megtámadott óvónő, utána a kisfiúnak a sírását hallották.

Rising Károlyné polgármester azt mondta, a kutya mindössze 2-3 percig lehetett szabadon, ezalatt két gyereket és két felnőttet támadott meg. Először egy munkába siető nőt harapott combon a buszmegálló mellett. Majd néhány méterrel arrébb az iskola előtt játszó gyerekek közé szaladt, ahol megrángatta az egyik diák ruháját. Innen rohant be a játszótérre, ahol több mint 20 kisgyerek és két nevelő volt.

Az első személy, akivel találkozott, az az óvónő volt, akit felborított és megharapott 

– mondta a polgármester.

Utána egy nagycsoportos kisfiú hátára ugrott, és mélyen belekarmolt. Ekkor ért oda a kutya gazdájának rokona, aki pórázra kötötte és hazavitte. Az iskolás nem sérült meg, a két nőt és a kisfiút viszont kórházba vitték, de már mindannyian otthon vannak. A kutyatámadást a többi óvodás a mászókákról nézte végig, rájuk most kiemelten figyelnek.

Pozitív dolgokat mondunk csak a gyerekeknek, azt gondoljuk, hogy hosszú távon sérülés nem érte őket. Ha pedig érte, akkor azokat óvodai szinten, pszichológus segítségével kezelni tudjuk kezelni

– mondta Pilman Katalin, a Várgesztesi Német Nemzetiségi Óvoda vezetője.

Több szülővel is beszéltünk, azt mondják, féltik a gyerekeket. Azt szeretnék, ha a kutya minél hamarabb elkerülne onnan, és Várgesztes ugyanaz a biztonságos falu lenne, mint korábban. 

De a kutya egyelőre biztosan nem kerül el. A hatósági állatorvos kedden volt a családnál, megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő.  

A polgármester azt mondja, a kutya gazdája mindenben együttműködik.

Végigbeszéltük az egészet. Aggódik az érintettekért, és amiket megígért, megcsinálta. Én bízom benne, hogy belátja, hogy sokkal nagyobb felelősséggel kell lenni. Nem volt eddig ilyen a kutyával, de hát ez most így történt 

– mondta a polgármester.

A történteket egyelőre a rendőrség nem, csak a kormányhivatal vizsgálja. 

#Híradó#Videó#kutyatámadás#várgesztes#óvodás#iskolás#óvónő#harapás#karmolás#Baleset-bűnügy#top hírek

Címlapról ajánljuk