Híradó

Bűnösnek mondta ki a bíróság a nőt, aki egy lakatlan épületben megszülte, majd megölte csecsemőjét

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2023. május 23. 18:16

Tizenhat év letöltendő fegyházat kapott a nő, aki tavaly megfojtotta újszülöttjét a Somogy megyei Bábonymegyeren. A háromgyermekes, most 28 éves anya mindenki előtt titkolni próbálta a terhességét. Az eljárás során végig emlékezetkiesésre hivatkozott, a bíróság szerint viszont tisztában volt a tettével.

Kezén-lábán összebilincselve vezették be a most 28 éves vádlottat a tárgyalásra. A háromgyermekes bábonymegyeri anya az ügyészség szerint tavaly októberben megfojtotta, majd elrejtette újszülöttjét.

A kis somogyi falu szélén, a család házával szemközt lévő lakatlan épületben történt a tragédia. A rendőrök névtelen bejelentésre mentek a nőhöz, aki mindenki, még a férje előtt is titkolni próbálta a terhességét.

A bejelentés után a mentők megvizsgálták, kiderült, nemrég szült. Ezután megtalálták a halott csecsemőt is. 

A nő később bevallotta, hogy ölt, de az eljárás során végig emlékezetkiesésre hivatkozott. Az ítélet előtt ügyvédje a védence pillanatnyi pszichikai állapotával magyarázta a gyilkosságot.

A vádlott összekulcsolt kézzel várta az ítéletet, a bíróság emberölésben mondta ki bűnösnek: tizenhat év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték. A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani, és feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság szerint a nő végig tisztában volt a tettével. A vádlott arcát a kezébe temetve hallgatta az indoklást. Abban a bíró egy szemtanú vallomásából is idézett, akinek meggyőződése volt, hogy a nő terhes.

„Észlelte, hogy eltűnt a vádlott ezen lakatlan ingatlanban, itt hosszabb ideig tartózkodott, váltóruhát kért a gyermekétől, és az volt neki gyanús egyrészről, hogy ha váltóruhát kér, akkor a ruháját miért nem hozza vissza magával.”

Másrészről az is gyanús volt neki, hogy kisebb lett a hasa, úgy fogalmazott, és nagyon nyúzott állapotban volt, amikor találkoztak

– sorolta a bíró.

A védő enyhítésért fellebbezett, az ügyész tudomásul vette az ítéletet, így az nem jogerős.

Az RTL Híradó tavalyi riportja megrázó gyilkosságról:

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#gyilkosság#gyerekgyilkosság#halott gyerek#top hírek#csecsemőgyilkosság#csecsemőgyilkos

Címlapról ajánljuk