Híradó

Hol volt Orbán Viktor hajhálója, amikor Mészáros Lőrinc pékségében videózott az unokákkal?

Horváth NándorHorváth Nándor

2023. április 8. 19:05

Mészáros Lőrinc 200 millió forintos uniós támogatásban részesült göböljárási pékségében szerezte be a húsvéti kenyeret unokái társaságában Orbán Viktor. A közösségi oldalára feltöltött videó alapján a miniszterelnök nem viselt védőruhát, pedig ez a dolgozók és a látogatók számára is előírás. A pékséget nagyszombaton hiába kereste a Híradó.

Két unokája kezét fogva sétált a péküzem bejáratához Orbán Viktor miniszterelnök a nagypénteken közzétett videóban. A felvételen a kormányfő és unokái megfogdossák a kisült kenyereket, törnek a kalácsból, és megnézik a kenyérsütés folyamatát.

Látjátok milyen gyorsan kell dolgozni? Nem lehet lustálkodni, nyomni kell

– hangzik el. A miniszterelnök Látogatás a felcsúti péknél címmel képeket is feltett a közösségi oldalára. A látogatásról maga a pékség is beszámolt, büszkén hirdetve, hogy Orbán Viktor az egész üzemet körbejárta. Így derült ki, hogy egy göböljárási pékségről van szó – amelyről az rtl.hu írta meg tavaly, hogy Mészáros Lőrinc, az ország leggazdagabb embere a többségi tulajdonosa, és tavaly több mint 200 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást kapott fejlesztésekre.

A videón az is látszik, hogy a miniszterelnökön és kíséretén kívül mindenki fehér ruhában van, és hajhálót is visel a péküzemben.

Az Agrárminisztérium honlapján elérhető aktuális higiéniai szabályok szerint a sütőipari cégek munkaterületein csak a cégek által meghatározott, külön erre a célra rendszeresített védőruhában és fejfedőben szabad tartózkodni, ez alól csak a látogatók képeznek kivételt. Ők az utcai ruhájuk felett is viselhetik a védőruhát.

Ezeket a szabályokat erősítette meg Márkus Beáta békéscsabai cukrász is: „mindenképpen alap elvárás a fehér ruha, fehér nadrág, fehér póló, illetve a fejfedő, ami a hajszálakat teljesen eltakarja” – fogalmazott.

A Híradó szerette volna megtudni a göböljárási pékségtől, hogy Orbán Viktor és kísérete miért nem viseltek védőruhát. Ahogy azt is, miért az üzemben, és miért nem a boltjukban vásároltak. De hiába kerestük őket, nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Egy friss videó szerint Orbán Viktor és unokái a kalács és a kenyér mellett egy házból kolbászt, sonkát és szalonnát is vásároltak húsvétra.

#Híradó#Videó#hajháló#védőruha#orbán viktor#húsvét#pékség#mészáros lőrinc#kolbász

Címlapról ajánljuk