Híradó

Nyolc macska elpusztult az óbudai háztűzben, további kettőt a tűzoltók próbáltak életben tartani, de hiába

Ződi PéterZődi Péter

2023. április 8. 18:18

Négy ember kapott füstmérgezést péntek délután, amikor kigyulladt egy családi ház a III. kerületben. A tűzben nyolc macska pusztult el, további kettőt a tűzoltók mentettek ki az épületből. Ezután saját légzőkészülékükből próbálták oxigénhez juttatni az állatokat. A macskákat orvoshoz vitték, de egyiket sem lehetett megmenteni.  

Péntek délután, amikor megérkeztek a tűzoltók a III. kerületi házhoz, a többszintes épület már mindenhol égett.  

Az RTL Híradó információi szerint a családi házban már régóta nem lakott senki. Később aztán hajléktalanok húzták meg magukat az épületben. 

Úgy tudjuk, hogy négy embert vizsgáltak meg a helyszínen füstmérgezés gyanújával, végül két sérültet kellett kórházba szállítani.

Négy ember füstmérgezést kapott, nyolc macska pedig életét vesztette a III. kerületi tűzben

A tűzoltók állatmentőket is hívtak. Az ingatlannál nyolc, a tűzben elpusztult macskát találtak, két állat viszont még élt. A tűzoltók próbáltak rajtuk segíteni. A macskákat orvoshoz vitték a kiérkező állatmentők.  

„Két macskát, amit még élve ki tudtak hozni a tűzoltók, elvittünk a dokinkhoz, aki nagypéntekre tekintettel zárva volt, de nekünk kinyitotta a rendelőt. Megvizsgálta őket, sajnos az egyik már a szállítást sem élte túl, a másikat pedig el kellett altatni, olyan súlyosak voltak a sérülései” – mondta az RTL Híradónak Csikós Róbert a Segítő Angyaloktól.

A kiégett ház teljesen lakhatatlanná vált. Hogy pontosan mi okozta a tüzet, még vizsgálják

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#budapest#iii. kerület#tűz

Címlapról ajánljuk