Híradó

„Kiabáltam, hogy nem bírom!” – Mariann keresi azt a kamionost, aki kegyetlenül elsodorta

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2023. április 8. 17:23

Mariann a neszmélyi tízes főút falusi szakaszán biciklizett, amikor egy kamion olyan közel húzott el mellette, hogy elsodorta. Az asszony elesett, mindkét keze szilánkosra tört. Mariann azt szeretné, ha a sofőr a szemébe nézne és legalább bocsánatot kérne tőle.

Mariann március 16-án délután neszmélyi kiskertjéből biciklizett a falu központja felé. Ma már bánja, hogy a tiltás ellenére nem a járdán tekert. Már majdnem a központba ért, amikor elsodorta, majd cserbenhagyta egy kamion. 

Hallottam, hogy jön egy nagy valami, és csak annyit láttam, hogy szürke színe volt, és aztán sodort, sodort, nekem ért…

 – mondta az RTL Híradónak az asszony, akinek mindkét keze szilánkosra tört a balesetben. A kamionsofőr nem tartotta be a kötelező oldaltávolságot.

Mariann a baleset után is veszélyben érezte magát: attól félt, hogy a kamion mögött érkező kocsik elütik. Az árokparton leült, a teljesen összeroncsolódott biciklit maga mellé húzta. Úgy emlékszik, a kezei, a feje és a lába fájt. Sokáig senki sem segített rajta.  

Az asszony szerint nagyjából a huszadik autó állt meg neki segíteni. Egy ismerőse ült benne, ő hívott mentőt. A rohamkocsiban is ismerős arcot pillantott meg, Neszmély polgármesterét, aki szabadidejében mentőzik.

A polgármester már régóta tartott egy ilyen balesettől. Évek óta küzdenek a megnövekedett kamionforgalommal:

Jeleztük, próbálunk forgalomtechnikai elemeket beépíteni. Ezek vagy azért akadnak el, mert az út mindkét oldalán járda lenne szükséges, vagy pedig olyan árakat kapunk, ami meghaladja  a falu költségvetését. 

 – mondta az RTL Híradónak Janovics István polgármester.

Az 57 éves asszony nyugdíjas virágkötő. Nemsokára leveszik a gipszeit, akkor derül ki, hogy tudja-e még mozgatni az ujjait. A közösségi oldalán kért segítséget, mert azt szeretné elérni, hogy gázolója legalább kérjen tőle bocsánatot. A sofőrt a rendőrök is keresik, a környék térfigyelő kameráinak felvételeit is átnézik.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#neszmély#cserbenhagyás#top hírek

Címlapról ajánljuk