Híradó

Három teltházas koncertet adott Presser Gábor a Vígszínházban eltöltött 50 év dalaiból

Daróczi DóraDaróczi DóraFehér IstvánFehér István

2023. március 26. 19:15

Generációk énekelték együtt Presser Gábor legnagyobb slágereit a Vígszínházban. Háromszor adott teltházas koncertet a hétvégén a zeneszerző a színházban eltöltött 50 év dalaiból. Fél évszázada mutatták be a Képzelt riport egy amierikai popfesztiválról című darabot. Ennek apropóján összegezte a Vígszínház társulata Presser munkásságát.

A koncerten a zeneszerző zongorája mögül kulisszatitkokat, történeteket is megosztott a hallgatósággal. Például azt, amikor megtudta, őt kérték fel a színház zenei vezetőjének.

Én a pályaudvarról egyenesen bementem a tanár úr irodájába, akartam ellenőrizni, hogy működik-e még az abszolút hallásom, de tényleg azt mondta.

Nem maradtak el a legnépszerűbb darabok, például a 35 éve bemutatott Padlás és a Jó estét nyár, jó estét szerelem zenéi, vagy a Harmincéves vagyok dalai sem. A színpadon több generáció énekelt együtt, például Hegedűs D. Géza és Csapó Attila, akik ugyanazt a szerepet játszották a Padlásban. Énekelt a koncerten többek között Kern András, Halász Judit és Rudolf Péter is, de a Vígszínház fiatal színészgenerációja is megmutathatta magát.

presser gábor Vígszínház
 

Rudolf Péter színházigazgató szerint Presser zenéje összehozza a különböző generációkat.

A nézőtéren a nosztalgiázóktól a fiatalokig mindenki ott lesz, ez a dolog lényege, hogy a Pici zenéje mágnes generációktól függetlenül.

Presser vágyott rá, hogy közel legyen a közönséghez, ezért a koncerten a nézők körülötte, még a színpadon is ülhettek. A nagy érdeklődés miatt a színház igyekszik máskor is műsorára tűzni a jubileumi műsort.

#Híradó#Videó#Belföld#Kultúra#presser gábor#vígszínház

Címlapról ajánljuk