Híradó

Szépségversenybotrány: lányokat kerített a 69 éves szervező, egy 16 éves lány is a befolyása alá került

Ződi PéterZődi Péter

2023. február 25. 17:42

Hiába indult ellene eljárás, a gyanú szerint tovább folytatta a kerítést az a férfi, aki lányokat közvetített ki szexuális szolgáltatásért ügyfeleinek. A 69 éves férfi később úgy védekezett, hogy amióta ez az ügye van, azóta ingyen segít a lányokon. A férfit hasonló jellegű bűncselekmény miatt már Franciaországban is elítélték.

Bilinccsel a kezén várakozott a rendőrségen az a 69 éves férfi, akit emberkereskedelem és kerítés miatt fogtak el.

Szépségverseny keretében közvetített lányokat egy 69 éves férfi, üzlete mellett viszonyt folytatott egy 16 éves lánnyal is

 A rendőrök szerint lányok szexuális szolgáltatásait ajánlotta fel az ügyfeleinek.

-Igen, vele már egyszer voltam.

-Tetszett?

-So, so.. „ 

– ilyen és ehhez hasonló üzenetekhez fért hozzá a rendőrség, amiket a 69 éves férfi ügyfeleivel váltott. A rendőrök 2021 novemberében hallgatták ki először a férfit. A gyanú szerint ezután is tovább folytatta az üzletet. Emellett viszonya volt egy 16 éves lánnyal.

A férfi kihasználva a lány feletti befolyását a kiskorút rávette arra, hogy anyagi haszonszerzésért cserébe az ő férfi ismerőseivel szexuális együttléteket folytasson

 – mondta az RTL Híradónak az ügyről Kész-Varga Mónika, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

A férfi a szexuális munkákra sokszor az általa megrendezett szépségversenyre jelentkező lányokat is beszervezte. Sőt esetenként előfordult, hogy a prostitúciós tevékenységre kiközvetített sértettek a 18. életévüket még be sem töltötték.

A férfi ellen indult már korábban is hasonló eljárás. Akkor tagadta, hogy pénzt fogadott volna el a lányoktól.

„Mióta ugye van ez az ügyem, azóta a lányoktól egy forintot el nem fogadtam. Semmilyen címen, sem úgy, hogy adjak kölcsön, visszaadja. Sem úgy, hogy ő lead valami munkából. Én azóta is segítek nekik ingyen” – védekezett a férfi, akinek az ügyészség már kezdeményezte a letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a terhére rótt cselekményt hosszabb ideje, egy bejáratott rendszer szerint, és rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el.

A férfi volt már büntetve. A bíróság szintén ilyen bűncselekmények miatt két év tíz hónapra ítélte idén januárban. Több mint 70 rendbeli kerítést miatt. Ezt a büntetését hamarosan megkezdte volna. Emellett hasonló jellegű bűncselekmény miatt már Franciaországban is elítélték. Most akár 15 évet is kaphat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#szexuális szolgáltatás#kerítő#szépségverseny#emberkereskedelem

Címlapról ajánljuk