Híradó

Speciális műkézre gyűjt az 58 éves nő, akinek egy megvadult kutya tépte le az alkarját

Fazekas AndreaFazekas Andrea

2023. február 17. 17:27

Ildikóra tavaly szeptemberben támadt rá az állat a Bács-Kiskun megyei Tázláron. Az ügyben most zárta le a nyomozást a rendőrség, a kutya gazdája ellen vádemelést javasolnak.

Tavaly szeptemberben hazafelé biciklizett Lázár Ildikó, mikor a támadás érte. Telefonon értük őt utol, azt mondta, oldalról rontott neki az állat.  

Kiütötte a biciklit alólam és védtem volna az arcomat, de ahogy a kezemet odatettem, egy reccsenéssel leharapta a kezem. Ez egy pillanat alatt történt,  megijedni sem volt időm.  

Az arra járók szabadították ki a nagytestű kutya szorításából. A bal karja azonban annyira megsérült, hogy könyök alatt amputálni kellett. Most az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezelik. Azon dolgoznak, hogy speciális műkezet kaphasson. László Ildikó fia azt mondta, aggódik lesz-e pénzük a műkézre. Az egész falu összefogott, bált is szerveztek, de még további segítségre van szükségük.

Ahhoz, hogy a művégtagban az állam valamennyi segítséget is nyújtson, minimum 6 millió forintot kellene összegyűjtenünk és jelenleg még csak 3,2 millió áll a rendelkezésünkre

– mondta Ildikó fia

Ha ön tud segíteni Ildikónak, erre a számlaszámra utalva megteheti.

Lázár Ildikó
Raiffeisen Bank Zrt.
12062003-01864211-00100006

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#kutyatámadás#műkéz#Tázlár

Címlapról ajánljuk