Híradó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az elbocsátott katonák lehetőséget kapnak arra, hogy a civil életben dolgozhassanak

rtl.hurtl.hu

2023. február 13. 12:56

A honvédelmi miniszter szerint mostanra tudták megteremteni a távozások megfelelő és méltó körülményeit.

Ezek a katonák, akik tisztelettel és méltósággal szolgáltak, most lehetőséget kapnak arra, hogy a haderőből kilépve a civil életben is tovább tudjanak dolgozni

– mondta az RTL Hiradónak Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A politikus korábban megerősítette, hogy elküldenek a honvédségtől több száz magas rangú katonai vezetőt. 

Mai sajtótájékoztatója előtt azt mondta a Híradónak, „a fiatalítás során meg kell találnunk azt a módot, hogy akik korábban beléptek, megfelelő és méltó körülmények között tudjanak továbblépni. 

Nem lehet mindenkiből tábornok

– tette hozzá. 

Arra a kérdésre, hogy vajon az elbocsátottak is lehetőségként élik-e meg ezt a helyzetet, azt mondta: mindenki előtt ismert volt az a tény, hogy nem lesz mindenkiből tábornok a pályája végén. 

Szerinte sok NATO-haderő szembesül azzal a problémával, hogy túl nagyra duzzad a vezetői állomány, ezt pedig mindenhol kezelik valamilyen struktúrában. Magyarország most jutott el oda, hogy tudott tenni egy ajánlatot, amelynek következtében az érintettek méltó körülmények között meg tudnak válni a szolgálattól – fogalmazott. 

A rendezvényen, amelyen a sajtótájékoztatót tartották, a katonai pályát népszerűsítették, a honvédelmi miniszter pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy ennél magasztosabb hivatás nem létezik. „Szövetségbe hívom a magyar fiatalokat, legyenek részesei a Magyar Honvédségnek, ennek a bátor, high-tech, a haza védelmének magasztos feladatát végző közösségnek” – mondta.

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Híradó#Videó#politika#honvédelmi miniszter#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#fiatalítás

Címlapról ajánljuk