Felmondtak a takarítók, hónapok óta a diákok és a tanárok takarítanak egy gödöllői középiskolábanHónapok óta a tanárok és a diákok takarítanak egy gödöllői középiskolában. Információink szerint a takarítást korábban végző cég felmondta a szerződést, azóta csak alkalmanként van szakszerű takarítás. Reggel és az órák után az osztálytermeket a diákok, a folyosókat pedig a tanárok takarítják. A mosdókat azonban sokszor senki.
Híradó

Felmondtak a takarítók, hónapok óta a diákok és a tanárok takarítanak egy gödöllői középiskolában

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2023. február 8. 18:06

Hónapok óta a tanárok és a diákok takarítanak egy gödöllői középiskolában. Információink szerint a takarítást korábban végző cég felmondta a szerződést, azóta csak alkalmanként van szakszerű takarítás. Reggel és az órák után az osztálytermeket a diákok, a folyosókat pedig a tanárok takarítják. A mosdókat azonban sokszor senki.

Mintha az udvaron lenne a férfi WC, akkora a sár és a kosz. Pedig a gödöllői Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola egyik emeletén van. De nemcsak a padló miatt vonakodnak használni az illemhelyet, a diákok szerint a mosdókat gyakran senki sem takarítja.

Az iskolában több mint ezren tanulnak, többségük nappali tagozaton. Arcát, nevét nem vállalta, de az egyik diák beszélt Híradónknak arról, hogy hogyan kezdődik náluk egy tanítási nap.

Két-három hónapja van, hogy azzal kezdünk a teremben, hogy összetakarítunk, söprünk, kidobjuk a szemetet, amit ott hagyott a másik osztály

– mesélte.

A Híradónknak elküldött fotókon az egyik osztályterem látható, takarítás előtt. Több diák is azt mondta, hogy bár nem kötelező, de ajánlott részt venniük a takarításban.  

Ha a tanár úr azt mondja, hogy föl kéne söpörni, akkor felsöprünk szívesen, de ő is segít, ő is kidobja a szemetet, amit lát

– mondta egyikük.

Információink szerint a korábbi takarító cég még tavaly december előtt mondott fel. Kevesellték a pénzt, amennyit az iskola fentartója kínált a munkáért. A tanárok egy darabig külön díjazás nélkül is takarítottak, de mostanra megelégelték a plusz feladatot.

Egy tanár, aki nyilatkozni nem mert, megerősítette, hogy hónapok óta ők takarítanak az iskolában. Ahogy fogalmazott: közös takarítás van, melybe a diákok besegítenek.

Úgy tudjuk, hogy ez több szülői értekezleten is szóba került. Információink szerint több szülő is csak itt tudta meg, hogy a gyereke nem csak tanulni jár az iskolába, hanem takarítanak is. Az intézmény fenntartóját – a Váci Szakképzési Centrumot –  hiába kerestük, adásunkig nem válaszoltak kérdéseinkre.

#Híradó#Videó#Belföld#oktatás#top hírek#rtl#gödöllő#takarítás

Címlapról ajánljuk