Híradó

Száját csücsörítve, nyelvét nyújtogatva tett ajánlatot a rendőrnőnek, annyira részeg volt az egri orvos

Révai Hajdu ViktóriaRévai Hajdu Viktória

2023. január 16. 18:31

Részegen bunkónak nevezte az ellene intézkedő rendőröket, később pedig egy rendőrnőnek ajánlatot is tett a vád szerint az egri kórház egyik orvosa. Az orvos két éve borult árokba autójával, annyira részeg volt, hogy egyedül ki se tudott szállni. Az ittas vezetésért már elítélték, most becsületsértés miatt is bíróság elé kell állnia. 

Mentő vitte el két éve újévkor az egri kórház egyik orvosát, aki nem sokkal korábban árokba hajtott az autójával Eger közelében. Az ügyészség szerint olyan részeg volt, hogy a rendőrök segítették ki a roncsból. Nem akarta megfújni az alkoholszondát, és nem volt hajlandó együttműködni velük a helyszínen.  

A rendőröket tanulatlan bunkónak, butának nevezte, és ennél még jóval durvább becsületsértő kifejezéseket is használt Konkoly-Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint.

A rendőrök végül mentővel a kórházba, vagyis a saját munkahelyére vitették az orvost, aki a sürgősségin is ellenállt. Belekötött az időközben oda érkező két rendőrnőbe is: 

a száját csücsörítve, a nyelvét kissé nyújtogatva az egyik fiatal rendőrnőnek gusztustalan ajánlatokat tett, ami önmagában is becsületsértő volt ebben a formájában

– ismertette a szóvivő. 

Több büntetőeljárás is indult az orvos ellen. Ittas vezetés miatt már korábban elítélték, négyszázezer forint pénzbüntetést kapott, és egy évre eltiltották a vezetéstől. Most becsületsértésért kell felelnie, az ügyészség azt kérte, ítéljék az orvost újabb pénzbüntetésre.

A Híradó kereste a kórházat, hogy megtudja, az orvos ott dolgozik-e még, és indult-e belső vizsgálat. A főigazgató azt közölte, személyiségi jogokra tekintettel nem áll módjában válaszolni a kérdésekre.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#orvos#rendőr#részeg

Címlapról ajánljuk