Híradó

Rendezett családból származó gyerekek törtek-zúztak a VIII. kerületben – videón a pusztítás nyomai

rtl.hurtl.hu

2022. december 25. 14:48

Nem tudni, miért kóborolt szenteste a józsefvárosi utcákon a 14 éves lány és 12, illetve 13 éves barátai. Egy bank kirakatát is bezúzták, összesen ötmillió forintos kárt okoztak. Az RTL Híradónak az egyik károsult nyilatkozott.

Gárgyás Krisztián karácsonyi csomagolópapírt tett autójának ablakára, miután azt szenteste néhány kamasz gyerek megrongálta a VIII. kerületben. A család épp a nagypapához készült karácsony napján, amikor látták, hogy utcájukban a legtöbb autó ablakát betörték. 

Az elkövetőket, egy 14 éves lányt, 12 és 13 éves barátaival együtt szombat hajnalban elfogták a rendőrök. Egy egész utcányi, összesen 36 autót rongáltak meg. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a három gyerek az egyik külső kerületben lakik, jól szituált, rendezett családokban élnek, nem tudni, miért kóboroltak szenteste a VIII. kerületi utcákon.  

A józsefvárosi rendőrségtől alig ötszáz méterre törtek-zúztak, összesen harminchat autót rongáltak meg. A környéken sok térfigyelő kamera van, ezek azt is felvették, ahogy a gyerekek egy bank kirakatát is bezúzták, majd a Nagykörúton továbbmentek.

A legtöbb autónak az oldalüvegeit törték be, ezek helyére fóliát tettek a tulajdonosok, de még egy nappal a történtek után is volt olyan kocsi, amely betört üveggel állt az utcán. A tulajdonosok szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik kocsiból sem loptak el semmit, de azokat is felháborította a vandalizmus, akik megúszták a rongálást.

A rongálással gyanúsított fiatalokat a Nyugati téren kapták el. A legidősebbet, egy 14 éves lányt ki is hallgattak. Ő azt mondta, brahiból törték be a kocsik ablakait. Mindhármukat szabadon engedték, hazamehettek. Az első becslések szerint nagyjából ötmillió forint kárt okoztak, ezt valószínűleg szüleiknek kell kifizetni.

Nyitókép: RTL Híradó

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#rongálók#budapest#józsefváros

Címlapról ajánljuk