Híradó

Túl kevés fájdalomcsillapító? Bepanaszolja a szentesi kórházat a két nővért megtámadó angol férfi özvegye

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2022. december 17. 16:04

Panaszt tesz a szentesi kórház ellen a nő, akinek angol férje szeptemberben üvegdarabokkal megsebesített két ápolónőt. A nő szerint a végstádiumú rákos beteg férfi azért őrjöngött önkívületében, mert nem csillapították kellőképpen a fájdalmát. A napokban kapta meg a hatósági boncolási jegyzőkönyvet, annak birtokában fordul a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz.

Szeptember közepén üvegdarabokkal sebesített meg egy beteg két ápolónőt a szentesi kórházban: egyiket a karján, a másikat pedig a nyakán. 

A támadó, egy angol férfi, magyar feleségével nyaralni érkezett a városba. A férj végstádiumban lévő daganatos beteg volt, ezért került kórházba. A feleséget a támadás után a rendőrök vitték hozzá. A Spanyolországban élő Iris Bretton most a Híradónak felidézte: a férje megismerte, de rohamában csak kapkodta a levegőt, majd átvitték a pszichiátriára.

Ott már rátettek egy fájdalomcsillapító tapaszt, és azonnal megszűnt az őrjöngés, a remegés meg a pánikfélelme. 

Előtte napokig majdnem hogy ugyanilyen stádiumban találtam, amikor bementem a kórházba. Éjszakánként felhívogatott, hogy egyfolytában pánikfélelme van, fájdalmai vannak”

– mondta a feleség a Híradónak. A nő kizártnak tartotta, hogy férje dühében támadt volna az ápolókra, szerinte azért őrjöngött, mert nem adtak neki kellően erős fájdalomcsillapítót. A napokban kapta meg a hatósági boncolási jegyzőkönyvet.

Többször is le van írva, hogy a tudatzavart valószínűleg az okozta, hogy nem volt elégséges a fájdalomcsillapítás. 

Tehát nem kapta meg egy végstádiumban lévő beteghez illő fájdalomcsillapítást.”

A férj két nappal később meghalt a kórházban, de a jegyzőkönyv szerint nem a kellő fájdalomcsillapítás hiánya miatt. A dokumentum birtokában a nő panaszt tesz a kórház ellen a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.

Arra hivatkozik, hogy az egészségügyi törvényben szerepel: minden embernek joga van fájdalmának csillapításához és szenvedésének csökkentéséhez. „Én úgy érzem, hogy ez maradt el a férjemnél. Nem az a célom, hogy milliókat pereljek ki a kórházból. Csak annyit szeretnék, hogy aki felelős ezért, hogy ilyen agóniában halt meg a férjem, attól azért kérdezzenek rá, hogy miért tették ezt.”

A kórházból korábban az közölték, hogy a betegjogokra és a személyiségi jogokra tekintettel nem adnak felvilágosítást az ügyről. Továbbá elítélnek minden, a szakdolgozók és orvosok elleni atrocitást. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást.

#Híradó#Videó#egészségügy#szentesi kórház#fájdalomcsillapítás#végstádium#támadás#közfeladatot ellátó személy elleni erőszak#rák#daganatos betegségek#top hírek

Címlapról ajánljuk