Magyarországról nyerte meg valaki az Eurojackpot 31 milliárdos fődíját, az ország egyik leggazdagabb embere lettElvitték az ország valaha volt legnagyobb lottónyereményét. Péntek este valaki Magyarországról nyerte meg az Eurojackpot bruttó csaknem 76 millió eurós főnyereményét. Ez átszámolva több mint 31 milliárd forint. A szerencsés nyertes egycsapásra az egyik leggazdagabb ember lett az országban. 90 napja van, hogy jelentkezzen nyereményéért.
Híradó

Magyarországról nyerte meg valaki az Eurojackpot 31 milliárdos fődíját, az ország egyik leggazdagabb embere lett

Ződi PéterZődi Péter

2022. december 10. 17:27

Elvitték az ország valaha volt legnagyobb lottónyereményét. Péntek este valaki Magyarországról  nyerte meg az Eurojackpot bruttó csaknem 76 millió eurós főnyereményét. Ez átszámolva több mint 31 milliárd forint. A szerencsés nyertes egycsapásra az egyik leggazdagabb ember lett az országban. 90 napja van, hogy jelentkezzen nyereményéért.

Péntek este valaki Magyarországról elképesztő összeget nyert a 18 országban játszott Eurojackpoton. 

6,8, 13, 21,32, 3, 6. Ezzel az öt plusz két számmal lehetett nyerni csaknem 76 millió eurót – bruttóban.    

Egy lottózóban kérdeztünk körbe, ki mihez kezdene ekkora nyereménnyel.

Lenne helye, de nem tudom hirtelen, mire költeném el. A gyerekeimre elsősorban. Aztán jótékonykodnék belőle. De titokban 

– mondta Kolimár Éva.

A több mint 31 milliárd forintból 15 százalékot kell adózni. A szerencsés játékosnak így is több, mint 27 milliárd forintja marad. Ezzel bekerülne Magyarország száz leggazdagabb embere közé. A Portfolio listáján – amit Mészáros Lőrinc vezet, 480 milliárd forintra becsült vagyonával – a 65-66. helyre lenne elég.

A 27 milliárd forint 1 millió 350 ezer darab 20 ezrest jelent. Csaknem 43 millió liter már nem ársapkás benzint lehetne venni belőle és futná belőle egy kisvárosnyi, 18 ezer ember Maldív-szigeteki nyaralására.

A Híradó által megkérdezett pénzügyi szakember azt mondja: a győztes először azon gondolkodjon el, hogy a lottónyertesek többsége néhány éven belül elveszíti vagyonát.

Semmi ok nincs arra, hogy rohanva bármilyen döntést hozzon. Meg kell tanulni a pénzzel bánni, minek milyen következménye van. Bármilyen új dologba belevág, legyen az pénzügyi, ingatlan, vagy bármilyen egyéb döntés azt érdemes először kisebb léptékben kipróbálni 

– mondta Sándorfi Balázs a Bankmonitor ügyvezetője.

Hogy nálunk ki és hol nyerte a hihetetlen összeget, nem árulják el.

„A nagy nyertessel kapcsolatban semmilyen információt nem közöl a Szerencsejáték Zrt. Kizárólag akkor, ha ő engedélyt ad számunkra. Az elmúlt 31 évben erre nem került sor" – tudtuk meg Bánhegyi Zsófiától, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatójától.

Vitte már el magyar az Eurojackpot főnyereményét. 2019-ben 8 és félmilliárd forinttal lett gazdagabb. A mostani szerencsés játékosnak 90 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményéért.  

 

#Híradó#Videó#eurojackpot#főnyeremény#rtl#31 milliárd

Címlapról ajánljuk