Híradó

Gazdája holttestéből ehetett egy kutya Miskolcon

Barsi FanniBarsi Fanni

2022. november 30. 17:16

Csak a maradványait találták meg egy idős férfinak Miskolcon. A szomszédok már régóta nem látták a nyugdíjast, ezért még a múlt héten keresni kezdték. A házában csak a holttestének maradványai voltak, hetekkel ezelőtt hunyhatott el. Az RTL Híradó úgy tudja, a kutyája ehetett a holttestből, az állatot most szakértők vizsgálják.

A 80 év körüli férfi magányosan, a kutyájával élt az egyik elhagyatott házban Miskolc külvárosában, Perecesen. Az állatot néhány éve fogadta be. Az egyik szomszéd szerint a férfi szinte sosem mozdult ki. Azt mondta, egy ideje már tartottak tőle, hogy az idős ember meghalt, nem füstölt a kéménye, nem ment a tévéje, villanyokat nem kapcsolt.

„Szóltunk a nevelt fiának, hogy valami történhetett a bácsival jöjjön már ki. Kijött, viszont nem találta” – mondta a szomszéd a Híradónak.  

Hajléktalanszállókat és kórházakat is felkerestek, de hiába. Ezután rendőröket hívtak, akik végül megtalálták a házban a maradványait. 

Híradónk úgy tudja, a kutya ehetett a holttestből. 

A szakértő szerint bármilyen szoros a kapcsolat a kutya és ember között, a kötődés megszűnik, ha a gazda nem mutat életjeleket.  

Nem érzékelte az egyéni gazdaszagot és ahogy több óra, nap is eltelt, fellépett a biológiai szükséglet, az éhségérzet. Illetve nem volt már az a gazdakötődés, nem mozgott az illető, nem volt az az egyéni szaga, ennek nyomán prédának tekintette

– magyarázta Lehoczki László kutyakiképző.

Szerinte a történtek miatt a kutya nem lett veszélyes, a protokoll szerint az állat állapotát és viselkedését szakértők vizsgálják.

A rendőrség azt írta, nem történt bűncselekmény, az ügyet vizsgálják. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#megrázó#kutya#gazda#holttest#haláleset#miskolc#top hírek

Címlapról ajánljuk