Híradó

„Gondolkodni sem volt időnk” – megszólaltak a fiatal lányt megmentő rendőrök

Ződi PéterZődi Péter

2022. november 29. 16:20

Rendőrök mentettek meg egy 21 éves külföldi egyetemistát a Margit hídon. A fiatal nő átmászott a korláton és híd párkányán sírt és kiabált. Alig lehetett vele kommunikálni. Több rendőr is érkezett a hídhoz, végül közös erővel sikerült behúzni a pillér széléről, nem esett baja. A mentők a lányt megfigyelésre kórházba szállították.  

A térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a rendőrök egy nő megmentésére sietnek a Margit hídon. November 27-én kora este a VI. és XIII. kerületi járőrök szinte egyszerre, három percen belül értek a kétségbeesett fiatal nőhöz, aki sírva mondta a rendőröknek, hogy meg akar halni – írta meg az rtl.hu a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatója alapján. A Híradónak most megszólalt az a két rendőr is, akik megmentették a fiatal lány életét.

Egyikük Mihály Roland volt, ő mászott át a korláton.

Adrenalinfröccsöt éreztem, folyamatosan kapaszkodtam, biztonságosan át tudtam mászni. Ezzel probléma szerencsére nem volt. A körülmények is olyanok voltak, hogy szerencsére nem volt vizes se a beton, se a korlát, ami miatt becsúszhattam volna

– mondta az RTL-nek.

A fiatal nővel alig lehetett kommunikálni. Kiderült, hogy egy itt tanuló, 21 éves kirgiz egyetemista. Amig egyikük angolul beszélt vele, társa a másik irányból közelített.  

Gondolkodni sem volt időnk, egyből cselekedtünk, kollégám bal oldalról közelítette meg a hídpillért, átmászott a korláton, míg én a jobb oldalról közelítettem meg a hölgyet

– mondta Nádasi Csaba, a másik rendőr. Mihály Roland ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kollégái megpróbáltak minél jobban jobbra húzódni, hogy ne lássa a lány, hogy ő közben a másik oldalról érkezik.

A háta mögé kerültem, nem vett észre szerencsére

– mondta.

A lányt végül közös erővel sikerül behúzni a hídra, szerencsére nem esett baja. A rendőrök kocsiba ültették, de ott sem nyugodott meg, ezért végül a mentők megfigyelésre kórházba szállították.  

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#budapest#margit híd#egyetemista#külföldi#top hírek

Címlapról ajánljuk