Híradó

Orrfacsaró bűz, csótányok és rothadó húslé a társasházban – idén már másodszer rendeltek el kényszertakarítást a gyűjtögető néninél

Bialkó AnnaBialkó Anna

2022. november 20. 18:06

Orrfacsaró bűz és csótányok keserítik meg egy egri társasház lakóinak életét. Szomszédjuk, egy idős asszony gyűjtögetésbe kezdett évekkel ezelőtt. A lakók szerint mindenféle akciós élelmiszert felhalmoz, ezeket hűtés nélkül tárolja. Az egri kormányhivatal a lakók kérésére idén már másodszor rendelt el kényszertakarítást.

A kormányhivatal dolgozói lepték meg a gyűjtögető asszonyt. Egy egész csapat érkezett, hogy kitakarítsák az egri lakást. A tulajdonos először nem akarata őket beengedni, végül megenyhült és hagyta, hogy a takarítóbrigád belekezdjen a munkába.

Nem kell nekem rendőrség, csinálják, amit akarnak… – dohogta az idős asszony.

Az ajtón is alig tudtak bemenni, annyira tele volt pakolva a lakás, kupacban állt a szemét. A takarítókat piszok és orrfacsaró bűz fogadta. Az idős nő körülbelül 5 éve kezdett gyűjtögetésbe. A szomszédok szerint főként akciós élelmiszereket halmoz fel, ezek rendszerint ráromlanak, de semmit nem dob ki.

„Amennyire tudom, főleg élelmiszert őrizget otthon hűtés és felhasználás nélkül, de szerintem mindent gyűjt. Ahogy láttam a konténerben legutóbb, abba minden benne volt – mondja az egyik szomszéd

Daru emelte az ötödik emeleti lakáshoz a konténert. Az erkélyről szórták bele a szemetet a takarítók. Az egri kormányhivatal a lakók panaszára idén már másodszor rendelte el a kényszertakarítást. A szomszédok szerint nyáron a legnehezebb elviselni az asszony kényszeres gyűjtögetését.

Az ajtó alatt folyik a húslé, a bogár az rengeteg, meg hát a szag terjeng az egész Töviskes téren, de szerintem mi vagyunk legjobban itt kitéve ennek meg a felette lakó

 – mondja a szomszéd.

A szemétkupacon csótányok szaladgálnak, a romlott élelmiszerek miatt lepték el a lakást. A társasház lakói attól félnek, hogy hozzájuk is beköltöznek. Azt mondják, ezek a hatósági takarítások csak időlegesen oldják meg a problémát, utána minden kezdődik elölről.

#Híradó#Videó#Belföld#eger#társasház#gyűjtögető#bűz#csótány#idős asszony

Címlapról ajánljuk