Híradó

Hamis fotókkal, csalók árulják a tűzifát – erre érdemes odafigyelni

Simán KláraSimán Klára

2022. november 13. 17:37

Csalók árulnak tűzifát, erre figyelmeztet a rendőrség. Gyakran hamis fotóval árulják a rossz minőségű anyagot, de az akciós tüzelő is gyanús lehet. A rendőrség azt tanácsolja, hogy a vevők járjanak utána alaposan, honnan szerzik be a téli tüzelőt. Gyanús lehet például, ha az eladó gyors szállítást ígér.

Leárazott, gyönyörűen halomba rakott, összehasogatott fát hirdetnek a neten, olcsón. De ez a reklám az RTL Híradó által kérdezett szakember szerint kamu.

Hodics Gergely szerint ha ránagyítunk a képre, láthatjuk, hogy nem is akác van rajta.

Maradjunk annyiban, hogy ez egy árokparton, itt-ott összeszedett faanyag

– magyarázta.

A szombathelyi cég ügyvezetője azt mondja, előfordult, hogy az általa készített fényképeket használták a csalók. 

Hodics arra figyelmeztet: sok csaló a fakitermelés helyén szedi össze a maradék fát, és ezt sózza rá a vásárlókra, csakhogy ez lopás.

Egy szép képpel, jó minőségű fa látszatát adják, viszont amikor a helyszínre érnek, akkor silány minőségű, kevés mennyiségű faanyagot kap a vásárló. A legtöbb ember, főleg idősebbek, nem is mernek nemet mondani erre a tételre, kifizetik

– tette hozzá a szakember.

A csalókra a rendőrség is figyelmeztet. Arra buzdítják a vásárlókat, hogy alaposan járjanak utána, honnan szerzik be a téli tüzelőt:

Lehetőség szerint mindenki régi, megszokott, ellenőrzött helyről vásárolja meg a téli tüzelőjét. A tűzifát csak szállítójeggyel, számlával vegye át, lerakodás előtt pedig alaposan nézze meg a kiszállított árut.

Arra is kérik az embereket, hogy előre semmiképpen ne utaljanak pénzt, főleg ismeretlen hirdetőknek.

#Híradó#Videó#bűnügy#Baleset-bűnügy#tűzifa#rtl

Címlapról ajánljuk