Híradó

Tömeges elbocsátás Miskolcon a rezsiárak emelkedése miatt

Barsi FanniBarsi Fanni

2022. október 3. 18:46

110 embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft-től a magas energiaárak és az infláció miatt. Két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig már most sincs nyitva karbantartási és felújítási munkák miatt. A város próbálja máshol elhelyezni az elbocsájtott dolgozókat. 

Nyaranta strandolók lepik el a Barlangfürdőt, népszerű a miskolci strand, és nem csak nyáron. Ha rossz az idő, a látogatók a fűtött belső részben is fürödhetnek. Az energiaárak növekedése és az infláció miatt azonban annyira megnőttek a költségek, hogy a város a bezárás mellett döntött.

A Selyemréti strandon sem lesz nyitva október 10-től, két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt zártak be. Az üzemeltető cégnél emiatt csoportos létszámleépítés zajlik: 110 embert bocsájtanak el. Az elküldött dolgozók már a felmondási idejüket töltik, többen közülük nyugdíj mellett dolgoztak. Egyikük, akik már majdnem egy évtizede dolgozott karbantartóként, nyilatkozott az RTL-nek.

Kilenc év után lapátra tettek, kollégám több, mint 10 éve ott van, őt is. Először minden nyugdíjast elküldtek, ez a múlt héten volt. Most pedig délelőtt hívott a kollégám, hogy most plusz 57 embert bocsájtottak el

– mondta Sárosi István.

Az önkormányzat azt közölte: a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsájtott dolgozóinak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak.

Máshol is nagy a baj

Az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt. Sárváron 500 millió forint többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. A Fürdőszövetség azonban nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre.

Minden munkáltató mindent el fog követni azért, hogy a jól képzett szakembereket meg tudja tartani

– mondta Kántás Zoltán a szövetség elnöke. A fürdők üzemeltetéséhez azonban a kormánytól várnak segítséget.

#Híradó#Videó#Belföld#fürdők#elbocsátás#energiaárak#infláció#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk