Híradó

Halálos siklóernyő-baleset: az áldozat testvére a megvádolt helikopterpilóta szemébe akart nézni

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 15:43

A helikopterpilóta a csütörtöki tárgyaláson nem ismerte felelősségét a 2020-ban Vértesszőlősnél történt halálos siklóernyő-baleset ügyében.

Két éve ő vezette azt a katonai gépet, amit a fán rekedt sportolóhoz riasztottak. A fölé repülő helikopter rotorszele azonban lesodorta a magasból a siklóernyőst, aki később a kórházban meghalt.

A pilóta csütörtökön állt bíróság elé, a tárgyalásról az esti RTL Híradó tudósít. Az ügyészség szerint túl közel repült a siklóernyőshöz, amikor kötelet akart leengedni hozzá, és mentés közben nem tájékozódott elég körültekintően a körülményekről. A rotorszél végül lesodorta a fáról a sportolót, aki a mélybe zuhant, és öt héttel később a kórházban meghalt.

Az ügyészség másfél év felfüggesztett fogházat kért a helikopter pilótájára, ha elismeri a bűnösségét, ő azonban ezt nem tette meg.

Az áldozat testvére csütörtökön az RTL Híradónak azt mondta, azért ment el a tárgyalásra, mert szeretett volna a férfi szemébe nézni. Oroszi Angéla szerint a pilótának jeleznie kellett volna, hogy veszélyes a manőver.

Olyasmit, ami számomra józan ésszel belátható, hogy veszélyes, nem követek el. És nyilván ebben az esetben nem érdekel, hogy engem ezért meghurcolnak

– fogalmazott.

Testvérével nagyon közeli viszonyban voltak, amíg ki nem költözött a szülei lakásából, egy szobában éltek. „Nincs, amit ne beszéltünk meg volna egymással” – mondta.

Oroszi Angéla a gyászról korábban a Fókusznak is nyilatkozott. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#vértesszőlős#siklóernyős baleset#baleset#haláleset#oroszi zsolt

Címlapról ajánljuk