Híradó

Feljelentette a családot veszélyeztető, szabálytalan autóst, őt bírságolták meg

Bányai ViktorBányai Viktor

2022. augusztus 5. 18:41

Hiába van róla felvétel, nem találták meg a rendőrök azt az autóst, aki életveszélyes manőverrel előzte meg, majd kényszerítette fékezésre egy kisgyerekes család kocsiját a 83-as úton Győrnél, még áprilisban. A száguldozó azt állította, hogy rendőr, és arra utalt, hogy úgyis elsikálják az ügyet. Az eljárást most szüntették meg. A német rendszámú Audi szabálytalan sofőrje nem lett meg, de az őt fedélzeti kamerájával rögzítő apa 20 ezres bírságot kapott, mert átlépte a záróvonalat.

Zöld mezők között vezet az út a 83-ason – a nyugodt autózást egy fehér Audi töri meg a kanyarban: a záróvonalon, a tiltótábla ellenére előzi meg a kamerás kocsit, majd hirtelen lefékez előtte. A 2 éves kisfiukkal húsvéti rokonlátogatásra tartó szülők ekkor telefonjukkal kezdik rögzíteni a hozzájuk sétáló sofőrt, aki a kamera láttán már nem tűnik indulatosnak.

– Nem balhét akarok, csak elnézést akarok kérni.

– Igen? Miért csinálsz ilyet? Itt a kisgyerek. Kanyarban előzöl?

– Tudom, meg záróvonalnál, azért akarok elnézést kérni.

A sofőr egy korábban előtte haladó másik autóst hibáztatta az életveszélyes manőverért, de elismeri a felelősségét. Az apát azonban mindez nem hatja meg.

– És most szerinted én mit csináljak? Ne szóljak a rendőrnek?

– Szóljál nyugodtan a rendőrnek, én is a rendőrségen dolgozom.

Ezután arra tesz utalást, hogy őt nem fogják megbüntetni.

– Szóljál nyugodtan a rendőrnek, nyugodtan, jó?

– Elsikáljátok ott bent?

– Gondolhatod! Ebből úgyse lesz semmi.

Ezután visszaült a kocsijába, és elhajtott. Az apa később feljelentést tett. Az ügyben szabálysértési eljárás indult, ami nemrég lezárult. Erről most csalódottan beszélt Híradónak a családfő, aki kérte, hogy ne írjuk ki a nevét.

„A rendőrségi jegyzőkönyv arra jutott, hogy nem érdemes folytatni a nyomozást, mert nem várnak eredményt, ezért a videófelvételek ellenére lezárták a nyomozást ismeretlen tettes ellen” – idézte fel a történteket.

Vagyis a sofőrt azóta sem sikerült megtalálniuk.

 Az apát viszont 20 ezer forintra bírságolták, mert – a rendőrök szerint – a videón is látható kanyarodás közben átlépte a záróvonalat, közvetlenül azelőtt, hogy az Audi megelőzte a család kocsiját. 

Az apa ezt tagadja. Azt mondja, dühös, amiért ő kapott büntetést, a másik sofőr viszont nem.

Bosszantó, hogy ennek ellenére, hogy megvan a felvétel, beismeri, ott van arccal, nem tudták, vagy nem akarják azonosítani, és még engem büntetnek meg – mondta.

Kerestük a rendőrséget is, a Híradónknak azt válaszolták: 

hivatalos levélben keresték meg a kocsi németországi üzembentartóját, hogy megtudják, ki vezette az Audit. A levelet azonban senki nem vette át, „címzett ismeretlen” jelzéssel érkezett vissza. Hogy ezután próbálták-e személyesen vagy telefonon keresni az üzembentartót, a rendőrök nem válaszoltak.

Így az sem derült ki, hogy tényleg rendőr-e az autó vezetője. A felvételt készítő apa most azt szeretné, ha jelentkezne a sofőr, és vállalná a szabálytalankodás következményeit.

#Híradó#Baleset-bűnügy#bűnügy#győr#előzés#életveszélyes#rendőr#audi#szabálytalan#Videó

Címlapról ajánljuk