Híradó

Nyíregyházán talált rá a szerelem az Ukrajnából menekített selyemmajomra

rtl.hurtl.hu

2022. július 17. 17:24

Mint a galambok, úgy turbékolnak a kismajmok. Katját, a nőstény selyemmajmot még márciusban bízta a Nyíregyházi Állatpark gondjaira egy háború elől menekülő család, most már a „holland fiúval” mindent együtt csinálnak.

A hím állatot csak a „holland fiúként” emlegetik, Katját pedig ukrán „embercsaládja” nevezte el, ahol szoros kapcsolata volt a gyerekekkel és az ő anyjukkal. Kezdetben nehezen fogadta el a férfi gondozókat az állatkertben – mondta a Híradónak Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark szóvivője.

Még sosem találkozott fajtársaival, ezért izgultak az állatkeri dolgozók, hogy mit szól majd a „holland fiúhoz”, de szerelem volt első látásra a találkozásuk. Katja annyira megbízik az emberekben, hogy a hímnek is ő mutatta meg: nem kell félni a gondozóktól.

A kifutójukban is mindent együtt csinálnak, kurkásszák egymást, ha egyikük napozni vagy sétára indul, rögtön ott terem a másik is.

Katja embercsaládja Németországba utazott tovább az édesapa nélkül, aki visszament Ukrajnába harcolni. Folyamatosan tartják a kapcsolatot a Nyíregyházi Állatparkkal, mert erőt ad nekik, hogy legkedvesebb selyemmajmukat biztonságban tudhatják.

Videó: Nyíregyházi Állatpark

#Híradó#állat#selyemmajom#katja#nyíregyházi állatpark#Belföld

Címlapról ajánljuk