Híradó

Kiszabadult a börtönből a férfi, aki lefejezett egy kisfiút, most pánik van és forrnak az indulatok miatta Dabason

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2022. július 11. 18:47

Féltik a gyerekeiket a dabasiak. Néhány napja engedtek ki a börtönből egy férfit, aki 1995-ben brutálisan meggyilkolt egy 12 éves fiút. Szabadulása után, 2005-ben is megtámadott egy kisfiút, de őt nem sikerült megölnie. Ebből a büntetéséből szabadult most, és hazaköltözött a településre. A helyiek közül sokan nem merik egyedül utcára engedni a gyerekeket, a kedélyeket a polgármester próbálja nyugtatni.

„Rendőrkézen a gyanúsított”, „Rendőrségen a 12 éves fiú feltételezett gyilkosa” – ilyen címekkel jelentek meg 1995 december elején a nagyobb újságok itthon. Néhány nappal korábban a Gubacsi híd lábánál egy kisfiú fej nélküli holtteste került elő egy bőröndből. A gyilkosságot egy 17 éves fiatal követte el, aki az anyjával lakott.

A tettes nagyjából 10 évvel később szabadulhatott, feltételesen. A börtönből a szüleihez költözött Dabasra. Nem sokkal később azonban itt is megtámadott egy kisfiút. Az akkor 12 éves gyereket egy erdős területen leszólította, hogy segítsen neki megkeresni a kiskutyáját. Egy bozótos területen aztán késsel fenyegetni kezdte, végül fojtogatta. A kisfiú lélekjelenlétének köszönhetően el tudott szaladni. A férfit akkor emberölési kísérlet miatt ítélték el, most szabadult.

Az akkor megtámadott fiú családja most nem akart nyilatkozni, kamerán kívül annyit elmondtak a Híradónak, nagyon nem örülnek annak, hogy visszaköltözött a férfi a városba, és nem értik, hogy két ilyen bűncselekmény után, hogyan engedhették ki a börtönből.

A Pest megyei településen senki nem akart nyilatkozni az ügyről, azt viszont többen elmondták, hogy nem merik egyedül az utcára engedni a gyerekeket, és elbeszélgettek velük arról, hogy mit csináljnak  ha bajba kerülnének.

Az RTL Híradó egyik nézője egyenesen lincshangulatról írt és arról, hogy az emberek féltik a gyerekeiket.

A kialakult helyzet miatt a városvezetés keddre lakossági fórumot hirdetett, amin ott lesz a polgármester és a rendőrség is.

A Híradó által megkérdezett kriminológus szerint az a fontos, hogy ne alakuljon ki pánikhangulat.

„A lakossági reakció emberileg érthető, ugyanakkor tanácsos megfelelő helyén kezelni ezt a szituációt, semmiképpen sem lenne jó, ha pánikhangulat alakulna ki.

 A rendőrséget értesítik, tudomással bírnak arról, hogy egy börtönből szabadult személy költözik a lakóhelyére. És a körzeti megbízott is ilyenkor természetesen fokozottan figyeli a környéket és a szabadult személynek a mozgását” – mondta Nagy László Tibor kriminológus.

A Híradó kereste a dabasi önkormányzatot is, hogyan akarják kezelni a helyzetet, de a keddi lakossági fórum előtt nem akartak nyilatkozni. A rendőrségtől pedig az a válasz érkezett, hogy

amennyiben és ahol ez indokolt, megerősítő erőket is biztosítunk a bűncselekmények megelőzése és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése érdekében.

 

#Híradó#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyerekgyilkosság#rtl#top hírek

Címlapról ajánljuk