Híradó

„Van még két törött bordám és egy kulcscsontom” - bicikliversenyzők elé hajtott egy autós Pannonhalmán

Czika MátyásCzika Mátyás

2022. június 25. 19:28

Szabálytalan autós hajtott a bicikliverseny miatt lezárt útra, az országos bajnokság élmezőnye elé péntek délután. A versenyt vezető, épp hetvennel száguldó, kerékpáros boly négy tagja nekicsapódott a kocsinak, az első helyezett súlyosan megsérült, Gönczy Gergő az RTL Híradónak mondta el, hogyan történt a baleset. 

Idén rekordszámú versenyző rajtolt el Pannonhalmán az országúti kerékpárosok országos bajnokságán: 82-en álltak rajthoz, hogy teljesítsék a 160 kilométeres távot.

A verseny elején egy ötfős boly lépett meg a többiektől. Tetemes előnyre tettek szert, csakhogy a verseny egyharmadánál egy figyelmetlen autós a rendőri jelzés ellenére eléjük fordult, esélyük sem volt elkerülni az ütközést. Az RTL Híradónak két versenyző mesélte el pontosan, hogyan történt a baleset:

Emlékeim szerint az autó az indexelés nélkül és szemlátomást anélkül, hogy belenézett volna a tükörbe elkanyarodott balra miközben mi előztük és emiatt négyen csapódtak az oldalán. 

– mondta az RTL Híradónak Gönczy Gergő. A kerékpárversenyzőknek esélyük sem volt kikerülni a kanyarodó autóst.

Mi 60 km/h feletti sebességgel érkeztünk és akár tárcsafékes, akár sima patkófékes kerékpárokról beszélünk, nem tudunk megállni egy méteren belül hatvanötről sehogy

 – emlékezett vissza Orosz Gergő, aki kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, ellentétben társával, akinek az ütközés erejétől kitört a kerékpárvázából egy darab, a horzsolásokon kívül pedig súlyos sérülést is szenvedett.

Van olyan versenyző, akinek két bordája is eltört, miután egy autós indexelés és körültekintés nélkül hajtott az országos bicikliverseny élmezőnyébe
Gönczy Gergő, kerékpárversenyző

Van még két törött bordám és egy kulcscsontom és egy enyhe agyrázkódásom, kicsit meghúztam az arccsontomat, de az nem annyira vészes csak kicsit nehezen rágok majd 

– mondja Gönczy Gergő, aki már otthon lábadozik, hat hét rehabilitáció vár rá.

Az autó 66 éves sofőrje ellen eljárás indult. Az anyagi kár az öt biciklin körülbelül 30 millió forint.

A bicikliseket a sérülésen és az anyagi káron kívül még a verseny szempontjából is komoly hátrány érte, mivel fontos pontoktól estek el a bajnokságban.

A magyar bajnokságot a nőknél a címvédő Vas Kata Blanka, a férfiaknál pedig az elmúlt két Giro d'Italia-n remekelő Valter Attila nyerte.

 

 

#Híradó#top hírek#kerékpárverseny#Baleset-bűnügy#baleset#gönczy gergő#orosz gergő#pannonhalma

Címlapról ajánljuk