Híradó

Édesanyja szerint szívelégtelenségben halhatott meg a 14 éves hatvani fiú

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2022. június 14. 18:21

Édesanyja szerint szívelégtelenségben halhatott meg tegnap 14 éves fia, aki reggel az iskolapadban lett rosszul, majd tanára és a mentők is hiába próbálták újraéleszteni. A hatvani iskolába járó felsősöket az igazgató személyesen tájékoztatta a történtekről, a fiú osztálytársaival pszichológus és az iskolai védőnő is beszélt.

Két nappal a tanév vége előtt vakáció felirat díszíti a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola ablakait, a betűk mellett azonban feltűnik az egyik hetedikes diák fényképe is, körülötte mécsesek. Az iskola bejáratánál sokan emlékeznek a 14 éves fiúra, aki hétfő reggel rosszul lett, kizuhant a padból és meghalt.

Ne tudják meg … ez a legnagyobb fájdalom egy szülőnek a gyerekét elveszíteni 

– mondta a Híradónak a fiú édesanyja, aki kérte, hogy ne mutassuk az arcát.

Az édesanya elmondása szerint fiának a szívével volt baja. „Szívzöreje van, abba halt meg. Szívelégtelenség. Jártam fel vele Pestre ide-oda, túlsúlyos volt.”

Férje halála után egyedül nevelte a fiút, szerény körülmények között éltek, de a szívbetegségére mindig odafigyeltek. Az asszony szerint a gyerek túlsúlya lelki okok miatt alakult ki, az apja halála után.

Nem tudta feldolgozni. Elvittem a pszichológushoz, szerinte is az apja halála miatt szedte fel a túlsúlyt, csak magába evett, evett, evett. De sokat fogyott azóta.

A nő azt mondja, fia korábban soha nem volt rosszul. Kontrollvizsgálatokra jártak, de gyógyszert nem kellett szednie. Cáfolta azokat a híreket, hogy a tragédia előtt energiaitalt ivott volna a gyereke, amúgy is nagyon ritkán ivott ilyet.

A fiú halálának pontos oka csak később derülhet ki. Az anyának annyit mondtak, valószínűleg megállt a szíve.

Mikor a fiú rosszul lett, már szinte minden osztálytársa bent volt a tanteremben. Míg az egyik tanár megkezdte az újraélesztést, addig egy másik azonnal elvitte a gyerekeket a helyszínről. Később tudták meg, hogy nem sikerült megmenteni az életét, hiába küzdöttek egy órát a kiérkező mentők is.  

„Elmondtuk nekik. Először saját osztálya az osztályfőnök és a pszichológus segítségével tudta meg a hírt. Utána pedig a tornateremben a felsős közösségnek én magam mondtam el – mondta a Híradónak Polonkai Zoltánné, a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója.

A gyerekeknek az utolsó tanítási napokban, inkább szabadtéri programokat szerveznek, hogy a tragédia után, minél kevesebb időt legyenek az iskolában.

#Híradó#baleset#meghalt#14 éves#hatvan#szívelégtelenség

Címlapról ajánljuk