Híradó

Hiába ment fia holttestéért az anya, barátnője családja már elvitte, hogy elhamvasszák

Czika MátyásCzika Mátyás

2022. június 5. 18:15

A fiú egy balesetben, a vétlen autóban ülve halt meg másfél hete. Az anyja koporsós temetést szeretne, csakhogy a fia holtteste most a hamvasztó cégnél van, a fiú barátnője ugyanis egy élettársi kapcsolatot igazoló irattal elhozta a kórházból. 

 

Hiába ment fia holttestéért a kórházba, barátnője családja már elvitte onnan, hogy elhamvasszák – mondta a Híradónak könnyeivel küszködve egy másfél hete autóbalesetben elhunyt fiú édesanyja. Az anya koporsós temetést szeretne, amit szerdára ki is tűztek, csakhogy a holttest most a hamvasztóban van. A fiú barátnője ugyanis egy élettársi kapcsolatot igazoló irattal elhozta a kórházból. A hamvasztást intéző cég addig nem tesz semmit, amíg a két család egyezségre nem jut.

Másfél hete gyászol a Bokor család: Orsolya fia, Ferenc akkor halt meg autóbalesetben. A Híradó is beszámolt arról, hogy május 26-án Szany és Marcaltő között egy ittas kamionos áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött azzal az autóval, amiben Ferenc és a barátnője családja utazott. A fiú és a barátnője édesapja nem élte túl a balesetet. 

Bokor Orsolya 9 éve él Törökországban, fia halálhírére azonnal hazajött. Ők koporsós temetést szeretnének, a barátnő családja azonban hamvasztást. Az anya azt mondta a Híradónak, hogy a hazaérkezésekor már a vasútállomáson várták a másik család tagjai.  Arra akarták rávenni, hogy bízza meg a fia barátnőjét a temetéssel kapcsolatos ügyek intézésével.

„Hogy írjak alá egy olyan meghatalmazást, hogy a barátnő mindenben helyettem intézkedjen – amit én nem írtam alá, mert nem szeretném, hogy helyettem intézkedjen. Én itt vagyok” – mondta az anya.

Ferenc nagypapája, Bokor János ezután elment a másik családhoz, hogy megbeszéljék a továbbiakat. „Kértem őket, hogy beszéljük meg. Bármit, bármit kérnek, mi semmit nem kérünk, csak egyet, hogy a temetése koporsós legyen, és ne hamvasztás” – mondta a nagypapa. A megbeszélés azonban nem vezetett eredményre. 

A konfliktus nem várt fordulatot hozott a kórházban. Az anya kapott egy papírt a csornai kórházból, hogy elszállíthatja a fiát, de amikor indultak volna, kaptak egy telefont, „hogy hát már elvitték előlünk”. 

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem temethetem el. Miért kell arra várnom, hogy más elégesse?

– mondta a Híradónak Bokor Orsolya. A család úgy tudja, hogy Ferenc barátnője egy ügyvéd által kiállított élettársi viszonyt igazoló papírral szállíttatta el a holttestet. A hamvasztást végző céget azonnal értesítették, hogy ehhez nem járulnak hozzá.

A Híradó telefonon elérte az elhunyt fiú barátnőjének édesanyját, aki annyit mondott, hogy lánya az elhunyttal párkapcsolatban volt, majd letette a telefont. A holttest jelenleg a hamvasztást intéző cégnél van. Ők vasárnap azt mondták, hogy addig nem hamvasztják el a testet, amíg nincs megegyezés.

A család már mindent elintézett a temetéshez, ami szerdán lenne. Azt azonban még nem tudják, hogy valóban eltemethetik-e a fiukat.

 

#Híradó#Belföld#holttest#temetés#családi vita#rtl#hamvasztás#halálos baleset#szany

Címlapról ajánljuk