Híradó

Videón, ahogy könnyeivel küzdve érvel egy texasi szenátor a fegyvertartás korlátozása mellett

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 13:50

Chris Murphy connecticuti szenátor kedden beadványt nyújtott be a szenátusban, pillanatokkal azután, hogy Greg Abbott texasi kormányzó megerősítette, hogy legalább 18 diákot és egy tanárt öltek meg egy általános iskolában a texasi Uvalde-ban. A 18 éves támadót, Salvador Ramost a hatóságok lelőtték.

Murphy szenátor könnyeivel küzdve könyörgött szenátortársainak, hogy működjenek együtt egy olyan törvény elfogadásában, ami szigorítana a fegyvertartás szabályait.

azért vagyok itt ezen az emeleten, hogy könyörögjek, hogy szó szerint térdre ereszkedjek, és könyörögjek a kollégáimnak 

 – mondta a politikus, aki texasi támadást egy másik „Sandy Hooknak” nevezte.

Csaknem 10 évvel ezelőtt, 2012. december 14-én Adam Lanza 20 gyereket és 6 felnőttet lőtt le a Sandy Hook Általános Iskolában, majd magával is végzett. Ez volt az egyik leghalálosabb iskolai lövöldözés az Egyesült Államok történetében.

A szenátor felidézte: a Sandy Hook általános iskolai lövöldözés utáni első tanítási napon, amikor a tanulók visszatértek az osztálytermekbe, bevezettek egy olyan gyakorlatot, hogy ha a gyerekek napközben újra átélnék a mészárlás borzalmait, maguk előtt látnák társaik holttestét, akkor kimondanak egy biztonsági szót. Ekkor egy tanár vagy egy szakember kikíséri az adott kisgyereket és foglalkozik vele, segít feldolgozni a traumát. Az egyik osztályteremben ez a szó a „majom” volt. A nap során a gyerekek újra és újra felálltak, és kiabálták, hogy majom.

A texasi közösség már soha nem lesz a régi

– mondta a szenátor.

 

#Híradó#Külföld#texas#tömegmészárlás#chris murphy

Címlapról ajánljuk