Híradó

Hetven kutya hangszálát vágatta ki a karcagi férfi, így akarta leplezni, hogy milyen sok állatot tart

Ragoncsa RitaRagoncsa Rita

2022. május 11. 19:30

2020 őszén derült ki, hogy a férfi 148 kutyát tartott egy sötét, szűk helyen, és alig adott nekik enni-inni. A 32 éves karcagi férfi ellen most emeltek vádat. Másfél év börtönt kaphat, ha beismeri a tettét.

2020 szeptemberében 148 kutyát mentettek meg Karcagon. Egy 32 éves férfi tartotta őket két háznál, borzasztó körülmények között. A sötét, szűk kennelekben rossz hűtőszekrények voltak a fekhelyeik az alultáplált, szomjaztatott ebeknek. A megmentett kutyákat hat állatotthonba vitték.

Egy család Archie nevű kutyája is a karcagi kutyatelepen élt, miután kiszökött a kertkapun. Másfél év után került haza Debrecenbe, a benne lévő chip alapján találták meg az otthonát. Gazdái korábban a Fókusznak azt mondták, sosem felejtik el a napot, amikor megtudták, előkerült a kutyájuk.

Archie-nak nem lett komoly baja, de hetven kutyának egy eddig még ismeretlen román férfi kivágta a hangszálait. Legalábbis ezt mondja a szaporítótelep tulajdonosa, aki állítása szerint azért bízta meg ezzel, mert így akarta leplezni, hogy milyen sok állatot tart. Börtönbüntetést kaphat állatkínzásért.

Amennyiben beismeri tettét, egy év hat hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés vár rá. A büntetlen előéletű férfi szabadlábon várja a tárgyalást.

#Híradó#Baleset-bűnügy#bűnügy#kutyák#állatkínzás#vádemelés#állatok#kegyetlenség

Címlapról ajánljuk