Híradó

„Nagyon félek” – alig néhány kiszolgáltatott civil maradt a kíméletlenül lőtt kelet-ukrajnai kisvárosban

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 15:59

Az orosz hadsereg új offenzívája felülmúlja mindazt a kegyetlenséget, amit az elmúlt években már szinte megszoktak a kelet-ukrajnaiak. A német RTL a donbaszi Barinkove városában forgatott, ahol Putyin bombái már szétrombolták a helyi könyvtárat. 

 

A videóban szereplő Anatolij és felesége, Nelia, attól tartottak, nem élik túl az orosz tüzérségi támadást, ami bőven túltesz az elmúlt években már megszokottá vált kelet-ukrajnai háborús fenyegetéssel. Most ugyanis az emberekre irányítják az ágyukat.

Az idős pár szerencsére végre elmenekülhet az orosz által támadott kelet-ukrajnai területről, de a szűnni nem akaró bombázást soha nem fogják elfelejteni. 

A donbaszi Barinkove város könyvtárát tüzérségi lövedék döntötte romba. Mint az RTL helyszíni riportere elmondja, a település háború előtt még nyolcezres lakosságából alig néhány százan maradtak itt, és ha az ember körülnéz, nagyon is érthető, hogy miért.

Az idős Halina folyton csak ezt az egy mondatot ismételgeti: „nagyon félek”. Kétségbeesett cselekedett: behúzott függönnyel igyekszik otthonától távolt tartani a háborút. „Mindennap támadnak minket, mindennap tüzérségi támadás van” – mondja a tévéseknek. Ő is szeretne elmenekülni, de nincs rá pénze, hogy megfizessen egy sofőrt.

Neliának legalább sikerült felszállnia a nyugat felé tartó vonatra. Az utasok leginkább kimerültnek tűnnek, alig van valakinek ereje sírni.

 

#Híradó#Külföld#donbasz#barinkove#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk