Híradó

Videón, ahogy alaposan állon vágják Lukasenkát egy hokimeccsen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 10. 16:17

A fehérorosz államfő az Ukrajna elleni háború közepette kicsit lazítani akart, egy vehemens védő miatt vérezve vitték le a jégről.

Megsérült Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő szombaton egy amatőr hokimeccsen, írja a Yahoo!Sports. Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi szövetségesét az ellenfél egyik védőjének magasra tartott ütője találta állon, de úgy, hogy a vére is eleredt.

Lukasenkát a sérülés miatt le kellett vinni a jégről. A belarusz diktátort az orvosok megvizsgálták és ellátták, és a barátságos meccs hátralévő részében egy nagyméretű kötéssel az állán lehetett látni. A hivatalos fehérorosz média szerint a sérülést okozó játékos bocsánatot kért tettéért, és állítólag nem kell számolnia a jégen kívüli következményekkel. A meccs Lukasenka csapatának győzelmével zárult, a lesérült fehérorosz diktátor nyakába egy sor érmet is akasztottak, és a győzelmi kupát is a magasba emelhette.

Az orosz-ukrán háború közepette a fehérorosz vezető valószínűleg lazításképp akart jégkorongozni, hogy elterelje a figyelmét. Tavaly novemberben is akkor húzott korcsolyát, amikor Fehéroroszországot az Európai Unió nemzetközi szankciókkal sújtotta a határukon kialakult menekültválság miatt. Putyin orosz elnök is híres arról, hogy szabadidejében hokimeccseken játszik, és néha akár hét gólt is lő egyszerre.

Fehéroroszország első és egyetlen elnöke 1994 óta van hatalmon, az Ukrajnát megtámadó Vlagyimir Putyin orosz elnök fő szövetségesének számít, ami abban is megnyilvánult, hogy az orosz hadsereg egységei részben fehérorosz területekről támadták meg Ukrajnát. 

#Híradó#Külföld#Sport#hoki#lukasenka#fehéroroszország#belarusz

Címlapról ajánljuk