Híradó

Kerítésen lógva találtak rá a vemhes kutyára, Fannyra újabb súlyos műtét vár

rtl.hurtl.hu

2022. március 20. 16:31

A combján nyársalta fel a vas, nem tudni, meddig lógott rajta, mire megtalálták a magatehetetlen állatot. A baleset miatt a magzatai elpusztultak, a gazdája lemondott róla.

Múlt vasárnap kapták a bejelentést a Tatai Civil Állatvédők, hogy egy kerítésen fennakadt kutyát találtak Tatán. A vas a combján nyársalta fel az állatot, nem tudni, hogy mennyi ideig lóghatott a kerítésen, mire az állatvédők rátaláltak.

Sághi Zoltán állatvédő az RTL Híradónak azt mondta, a történtek ellenére a kutya mindvégig nagyon barátságosan viselkedett, semmiféle agressziót nem mutatott, de nagyon le volt gyengülve.

Fotó: Vizi László

A sebét alaposan kitisztították. Pár nap múlva az is kiderült, hogy Fanny vemhes, a baleset miatt azonban elpusztultak a magzatai. Megoperálták, de újabb műtét vár rá, a kutyának ugyanis gátsérve is van.

A négyéves kutyát egy hete a Tatai Állatgyógyászati Központban ápolják, nagyok és mélyek a sebei. Étvágya nincs, fájdalmai miatt állandóan remeg. Fertőtlenítés, injekció, tabletta – a stafford mindenért hálás.

Fotó: Vizi László

A gazdája lemondott róla, most az állatvédők fizetik a több százezres műtéti költséget, pedig az egyesület számlája szinte üres. Emiatt most segítséget kérnek az emberektől, elsősorban pénzt. Fanny várhatóan teljesen felépül, utána örökbe lehet majd fogadni.

Fotó: Vizi László

Ha szeretné segíteni Fanny felépülését, ide utalhat:

Tatai Civil Állatvédő Egyesület 11740047-27096804

 

#Híradó#állat#állatmentés#Belföld#tatai civil állatvédők

Címlapról ajánljuk