Híradó

Van olyan iskola, ahol tanítás nélküli munkanapot rendeltek el a sztrájk miatt

rtl.hurtl.hu

2022. március 16. 12:32

Szerdától határozatlan időre sztrájkot hirdettek a pedagógus szakszervezetek, hogy ismét felhívják a figyelmet a pedagógusbérek és az iskolai körülmények rendezésének égető szükségességére. Ennek támogatására a diákok szolidaritási megmozdulást szervezetek a Kossuth Lajos térre.

Az ADOM Diákmozgalom szóvivője azt mondta az RTL Híradónak, úgy érzik, elérkezett az a pont, hogy ők is kiálljanak tanáraikért. Azt szeretnék, hogy a tanárokat kellően megbecsüljék Magyarországon. Ez többek között a pedagógus bérek rendezését, az elavult oktatási rendszer elvetését és a terhek csökkentését jelentené. Siadik Nóra egy spanyol két tanítási nyelvű gimnáziumba jár, azt mondja már náluk is érezni lehet a pedagógushiányt.

A demonstráción jelen volt Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja is, aki arról számolt be, hogy több helyen megakadályozták a sztrájkot. Volt, ahol hirtelen tanítás nélküli munkanapot rendeltek el, de akadt olyan iskola is, ahol egy fűtetlen hátsó szobába kellett elvonulnia a sztrájkoló tanároknak.

 

#Híradó#oktatás#Belföld#pedagógus#sztrájk#diákok#szolidaritás#demonstráció

Címlapról ajánljuk