Híradó

Nem volt a gyerekek kedvence az az 56 éves tanár, aki viszonyt folytatott 13 éves diákjával

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 16:49

A tanár a 2014-es önkormányzati választásokon, a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett önkormányzati képviselő. A rendőrség január óta nyomozott az ügyében, szerdán előállították.

Nem volt a gyerekek kedvence, feszült volt az órákon, sokszor kiabált velük – mondta az RTL Híradónak az egyik szülő, akinek a gyermeke abba az iskolába jár, ahol egy 56 éves tanár szexuális viszonyt folytatott 13 éves diákjával. (További részletek a fenti videóban.)

Az ügyben a Monori Rendőrkapitányság szexuális visszaélés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, a családsegítő 2022. januári feljelentése alapján. Az adatgyűjtés után, március 9-én reggel a monori rendőrök előállítottak, majd szexuális visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettével meggyanúsítottak egy 56 éves férfit, aki nem tett vallomást – írta a Híradónak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A helyi ellenzék szerint a magyar-történelem szakos tanár a 2014-es önkormányzati választásokon, a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett önkormányzati képviselő, majd ez év januárjáig az üllői önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságában is a Fidesz képviseletében volt külsős tag.

A Fidesz sajtó csütörtökön az RTL Híradónak a hírt a következőképpen kommentálta: „minden gyermek ellen elkövetett bűncselekményt elítélünk, ezért szigorítottuk a pedofil bűncselekményekkel kapcsolatos jogszabályokat, és hoztuk meg a gyermekvédelmi törvényt.”

A gyanúsítottnak semmilyen tisztsége nincs a Fideszben, a pártnak nem tagja

– tették hozzá.

A hírről elsőként beszámoló Blikk azt írta, hogy a férfi egy fővárosi kéttannyelvű iskolában is tanított.

A lapnak az érintett kislány egyik osztálytársának édesanyja azt mondja: az iskola igazgatója egyik nap bement az osztályba, és a gyerekek előtt azt mondta „Laci bácsinak”, hogy „ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot”. Másnap a tanár már nem ment be az iskolába. A nyilatkozó szülő úgy tudja, hogy a kislány szülei a gyereküknek írt üzenetekre figyeltek fel. 

További részletek az RTL Híradó riportjában.

 

#Híradó#Baleset-bűnügy#pedofília#tanár-diák viszony#budapest

Címlapról ajánljuk