Híradó

Későn végezték el a császármetszést, oxigénhiányos agykárosodással született a kisfiú

Barsi FanniBarsi Fanni

2022. február 21. 17:10

A Borsod megyei családnak összesen 43 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság, amit a kórház tudomásul vett.

43 millió forint kártérítést kapott egy család Miskolcon, mert oxigénhiányos agykárosodással született meg a kisfiuk. A bíróság szerint az orvosok nem végezték el időben az édesanyán a sürgősségi császármetszést. A kórház tudomásul vette a bíróság döntését.

A Borsod megyei anyuka 2015-ös terhességével minden rendben volt, de szüléskor komplikációk léptek fel. Az orvosok egy idő után a császármetszés mellett döntöttek, de a bíróság szerint későn.

A kisfiú nehezen mozog, és lassan fejlődik. A szülők éveken át pereskedtek, először a Miskolci Törvényszéken nyertek, információink szerint 18 millió forintot kaptak. Ezután a gyerek nevében is pereltek a szülők, neki 25 millió forint sérelemdíjat állapított meg a bíróság januárban. 

A kisfiú családja így összesen 43 millió forintot kapott. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint a magyar jog nem szabályozza, hogy az orvosi műhibákból adódó egészségügyi károkat mennyi pénzzel kompenzálják.

A kórház, ahol a kisfiú született, azóta a Borsod megyei központi kórházba integrálódott, így a központi kórház vált az ügy alperesévé. Megkeresésünkre azt írták, a kórház tudomásul vette a bíróság döntését.

#Híradó#Baleset-bűnügy#oxigénhiányos agykárosodás#kártérítés#miskolc#sürgősségi császármetszés

Címlapról ajánljuk