Híradó

Nemcsak karácsonyfára, ételre sem biztos, hogy futja egy pécsi családnak

rtl.hurtl.hu

2021. december 19. 17:08

Nemcsak karácsonyfára, ételre sem biztos, hogy telik idén karácsonykor egy pécsi családnak. Az apa egyedül maradt 13 éves fiával, miután felesége két hete összecsomagolt és elköltözött. A férfi ráadásul egy baleset miatt hónapokig nem tudott dolgozni, januárban kaphat először fizetést.

Paprikáskrumpli zsemlével – ezt az ebédet készítette fiának vasárnapra Fuchs József. A hozzávalókat mind adományból kapták. Két hete a 13 éves fiú édesanyja váratlanul összecsomagolt és elköltözött.

„Könyörögtem és kértem, hogy ne tegye, kisgyerek szintén kérte rá, hogy ne tegye, mert igazából még a mai napig is…  én olyan ember vagyok, aki ha szeret, akkor szeret. És nehéz feldolgozni ezt." – mondta könnyek között az RTL Híradóban.

18 évig éltek együtt. Az 53 éves férfi a nő előző kapcsolatából született 2 gyerekét is felnevelte. Közös gyermekük azt mesélte, hogy az anyja már tavaly is elhagyta őket egy rövid időre, de akkor meggondolta magát és visszaköltözött.

A 13 éves fiúnak legalább ilyen nehéz feldolgozni a történteket: „Ez nagyon fáj már, nem csak apámnak, hanem nekem is nagyon fáj. Nem, nem tudom feldolgozni."

A család sosem élt nagylábon. Fuchs József éveken át biztonsági őrként dolgozott. Nyár elején egy munkahelyi balesetben majdnem elvesztette a nagylábujját. Táppénzt nem kapott, akkor derült csak ki, hogy nem volt bejelentve. 2 hete lett új munkahelye, de fizetést csak jövőre kap, addig azt sem tudja, hogy miből vesznek karácsonyfát.

Az albérlet, amiben laknak a felesége nevén van, amit a nő felmondott. Február 1-ig maradhatnak, hogy utána mi lesz velük, még nem tudják.

Ha segíteni szeretne a családnak, az alábbi bankszámlaszámra utalva megteheti:
Fuchs József
OTP Bank, 11773315-02190224

#Híradó#Belföld#család#pécs#segítség#fuchs józsef

Címlapról ajánljuk