Híradó

A dobogó legfelső fokáig evezett a női kajaknégyes 500 méteren

rtl.hurtl.hu

2021. augusztus 7. 16:17

Újabb magyar arany az olimpián. Szombaton két női csapat is dobogóra állhatott. A kajaknégyes 500 méteren sorozatban harmadszor szerezte meg az aranyérmet. Kozák Danuta ezzel már hatszoros olimpiai bajnok és így a legeredményesebb magyar női sportoló az olimpiákon. Történelmet írtak a női vízilabdázók is, akik első olimpiai érmüket szerezték meg. Három olimpiai negyedik helyezés után most bronzérmesek lettek.

A táv végén már fél hajóval vezetett a magyar csapat, így egymás után harmadszor is aranyérmes lett a női kajaknégyes 500 méteren. A lányoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen a döntő előtt esni kezdett és a szél is feltámadt, de ez sem tudta megingatni őket.

Kozák Danutának megszerezte hatodik olimpiai aranyérmét, ezzel ő lett a legeredményesebb magyar női olimpikon, megelőzve az 5-5 aranyérmes tornász Keleti Ágnest és az úszó Egerszegi Krisztinát.

Nem sokkal a kajaknégyes győzelme után érmet nyert a női vízilabda-válogatott is. 11:9-re verték az orosz csapatot a bronzmeccsen és ezzel megszerezték az első olimpiai érmüket. A női vízilabda-válogatott a legutóbbi három olimpián a negyedik helyen végzett, most bronzérmesek lettek. A végeredményt egy látványos kapusgóllal állították be. Az utolsó támadást Magyari Alda védte, majd miután az orosz kapus előreúszott támadni, a pálya másik végéből az üres kapuba lőtt.

 

Fotók: MTI/Kovács Tamás, Illyés Tibor

#Híradó#olimpia#vízilabda#arany#bronz#tokyo2020#rtl

Címlapról ajánljuk