Híradó

Milák Kristóf olimpiai rekordot úszva lett aranyérmes 200 méter pillangón

rtl.hurtl.hu

2021. július 28. 16:21

Hatalmas előnnyel, olimpiai rekordot úszva lett aranyérmes Milák Kristóf 200 méter pillangón. Pedig mint kiderült, a futam nem indult jól: néhány perccel a rajt előtt elszakadt a nadrágja. Azt mondta, emiatt annyira szétesett, hogy úgy volt vele, csak ússza le a távot. Az eddigi csúcstartó, a 23-szoros olimpiai bajok Michael Phelps bámulatosnak nevezte Milák teljesítményét.  

Milák Kristóf hatalmas fölénnyel, csaknem két és fél másodperccel nyerte meg a 200 méteres pillangóúszást. A célba érés után nem látszott érzelem az arcán. Talán feszültebb volt a szokásosnál. A döntő után derült ki, hogy alig 10 perccel a verseny előtt elszakadt a nadrágja. Újat kellett felvennie. Az állami tévének azt mondta: ezek után biztos volt benne, hogy a mai úszása nem lesz világcsúcs.

MTI Fotó/ Kovács Tamás

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint büszkeségre és örömre ad okot Milák Kristóf győzelme. Wladár Sándor híradónknak azt mondta: bár mindenki azt várta, hogy olimpiai bajnok lesz, tartott attól, hogy közbe jön valami.

 

A 23 szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2019-ben elsők között gratulált Milák világcsúcsának. Most az instagram oldalán tette meg ugyanezt. Bámulatosnak nevezve a magyar úszó teljesítményét.

A 200 pillangón induló másik magyar Kenderesi Tamás néhány századdal maradt le a bronzéremről és lett negyedik.

MTI Fotó/ Kovács Tamás

Két bronzérmet is gyűjtöttek ma a magyar sportolók. Több mint 25 éves átkot tört meg a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás összetételű kardcsapat. 1996, vagyis az atlantai olimpia óta nem volt ebben a számban olimpiai érme a magyaroknak. Most a német csapatot győzték le a bronzmeccsen. 

MTI Fotó/ Illyés Tibor

Bronzérmet szerzett Tóth Krisztián is a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A nap egyik legnagyobb meglepetését pedig a női vízilabda csapat szállította. 10-9–re győzték le a címvédő amerikaiakat, akik 13 éve nem kaptak ki olimpián.   

MTI Fotó/ Kovács Tamás

#Híradó#milák kristóf#úszás#kenderesi tamás#olimpia#tokió 2021#tokyo2020

Címlapról ajánljuk