Híradó

Válságtanácskozást tartottak a Buckingham-palotában Harry herceg és feleségének interjúja után

Radnóti AnnaRadnóti Anna

2021. március 9. 17:41

Válságtanácskozást tartottak a Buckingham-palotában Harry herceg és feleségének interjúja után - tudta meg a BBC, brit hírcsatorna. II. Erzsébet királynő unokája és Meghan Markle többek között rasszizmussal vádolta az udvart és azzal, hogy a támadásokkal szemben nem álltak ki mellettük. A beszélgetésből közben újabb részleteket mutattak be Amerikában, az egyikből kiderül: Harry szerint az uralkodó sem teheti mindig azt, amit akar.

Bár Harry herceg és felesége óvják a gyermeküket a nyilvánosságtól, néhány másodpercre őt is megmutatták abban az interjúban, amelyben először nyilatkoztak együtt azóta, hogy lemondtak az angol királyi családban betöltött szerepükről és az Egyesült Államokba költöztek. A beszélgetést hétfőn este a szigetországban is bemutatták, miközben az Egyesült Államokban újabb részleteket hozott nyilvánosságra az interjút készítő ismert tévés Oprah Winfrey.

Harryék az egyikben arról meséltek, hogy a bulvársajtó állításaival ellentétben a királynőt nem érte váratlanul a döntésük az elköltözésről tavaly év elején. Nem orrolt meg rájuk, sőt, telefonon meghívta őket magához. Csakhogy az uralkodó titkársága ezt végül elfoglaltságra hivatkozva lemondta, sőt közölték a herceggel, hogy nagyanyja egész héten nem ér rá.

 

 

A királynő nem teheti azt, amit a királynő tenni akar?

- kérdezte Oprah Winfrey, Harry herceg pedig hosszan gondolkodott mielőtt válaszolt.

 

 

Amikor te vagy a cég vezetője, akkor vannak körülötted emberek, akik tanácsokat adnak. Nagyon elszomorít, hogy ezek egy része nagyon rossz tanács.

- fogalmazott végül. 

A beszélgetésben elhangzott súlyos vádak egyike az volt, hogy a félig afroamerikai Meghant nemcsak a brit bulvársajtóból, hanem a királyi családból is érte rasszista támadás.

Harry az interjúban nem akarta elárulni, hogy kitől, de tudtomra adta, és felhatalmazott, hogy elmondjam, nem a nagyanyja és nem a nagyapja volt az.

- mondta hétfőn Oprah Winfrey.

Sajtóértesülések szerint az udvar válságtanácskozást is tartott, és úgy tűnik, a PR gépezet is működésbe lépett. A trónörökös Károly herceg ugyanis kedden egy ideiglenes oltópontra látogatott, ahol a kamerák előtt főleg feketékkel beszélgetett. A fia és menye interjújával kapcsolatban feltett újságírói kérdést azonban elengedte a füle mellett.

#Híradó#Külföld#harry herceg#meghan hercegné#királyi család#Buckingham-palota#bbc

Címlapról ajánljuk