Híradó

2016-ban távozott világsztárokra emlékezünk!

rtl.hurtl.huVeress KrisztinaVeress Krisztina

2017. január 1. 20:38

Bud Spencer, Carrie Fisher, Prince, Leonard Cohen, David Bowie, George Michael - mindnyájuktól 2016-ban búcsúztunk...

Nevetetett pofonokkal, nevetetett a mondataival. Bud Spencer 130 produkcióban szerepelt az ötvenes évektől a kétezres évekig. Ebből mintegy két tucatszor barátjával, Terence Hill-el forgatott. Ezek lettek a legkedveltebb filmjei. Temetése is Bud Spencerhez méltó hangulatú volt.

 

Alan Rickman, ahogy soha nem láttuk. Mosolyog. A filmvásznon ugyanis egyszerűen nem nevetett. Ő volt a Drágán add az életed Hans Grubere, a Harry Potter filmek Piton professzora. A brit színész a skót Texas nevű banda klipjében még tangót is táncolt, persze ebben sem mosolygott, és akkor sem, amikor 15 évvel később tavaly újra együtt forgattak.

 

Mindenki emlékszik Leia hercegnőre, meg persze az arany bikinire. Leia sokkal inkább hasonlított arra a vicces, ironikus és nagyon is kemény nőre, amilyen Carrie Fisher a valóságban volt. Amire kevesen emlékeznek, ő ölte meg Jabbát a rabláncával, és egyedül ő nevetette meg Csubakkát.

 

Leonard Cohen énekelt szerelemről és gyűlöletről. Énekelt életről és halálról. Több mint 100 millió lemezt adott el, nyert hét Grammy-t, egy Golden Globe-ot, és egy Oscar-díjat is.

 

Rock, R&B, soul, pop, egy kis funky némi őrültséggel fűszerezve. Ő volt Prince, aki aztán a Művész lett, akit egykor Prince-nek hívtak, pedig tényleg Prince néven anyakönyvezték.

 

Iggy pop azt írta David Bowie-ról, amikor meghalt: Ő volt a fény az életemben, soha nem találkoztam ilyen brilliáns emberrel. Josh Groban szerint: soha nem volt e földről való. Most elment. Megváltoztatta a szabályokat, a nemi szerepeket, műfajokat és az elménket is.

 

Sokan kérlelték 2016-ot, hogy fejezze most már be, amikor George Michael meghalt. Talán annyi vigasz jut, hogy állítólag új albumon dolgozott, vagyis George Michael még énekelni fog…

A Híradó teljes emlék-riportját megnézheti itt

#Híradó#meghalt#sztárok#bud spencer#alan rickman#carrie fisher#david bowie#george michael

Címlapról ajánljuk