Híradó

Meghalt Tony Curtis

rtl.hurtl.hu

2010. szeptember 30. 18:34

A magyar származású hollywoodi sztárt otthonában, álmában érte a halál.

Tony Curtis, Bernard Schwartz néven a New York-i Bronxban született 1925-ben. Szülei, Mátészalkáról vándoroltak ki az Egyesült Államokban, apja szabóként dolgozott. Szolgált a II. világháborúban, majd színésznek szegődött. Az ötvenes években folyamatosan ívelt felfelé pályája. A „siker édes szaga” és a „trapéz” után jött az első komoly sikere, a Megbilincseltek, amelyben Sidney Poitier-val játszott együtt. Alakításáért jelölték a legrangosabb filmes elismerésre, az Oscar-díja. Később erről azt mondta, nem bánja, hogy nem kapta meg a szobrot.

„Soha nem nyertem a díjat a színészetemmel, de legalább nagyon jó képű vagyok a mai napig” - mondta.

A sármőrnek igaza volt, Hollywood egyik legnagyobb szívtiprójának számított. Viszonya volt például Marilyn Monroe-val is, akivel egyik legismertebb filmjében az 1959-es Van aki Forrón szereti című filmben játszott Jack Lemmon oldalán. Öt gyereke van több házasságból, lánya Jamie Lee Curtis később ismert színésznő lett. Tony Curtis aztán a tévében is megjelent, például a Magyarországon is sikerrel vetített Minden lében két kanálban Roger Moore partnereként. Curtis hosszú pályája során vagy száz filmben szerepelt.

„Nagyon nehéz, hogy már mindenki meghalt körülöttem, Jack, Marilyn, az igazi nagyok, akikkel együtt játszottam” – mondta.

Curtis később drog és alkoholproblémákkal küszködött, de végül kimászott a gödörből. A 90-es években szívműtéten esett át, nemrég pedig tüdőgyulladása miatt aggódtak érte. A színész las vegasi otthonában, álmában halt meg szívroham miatt. 85 éves volt.
#Híradó#hollywood#meghalt#színész#tony curtis#Van aki forrón szereti#rtl hírek

Címlapról ajánljuk