Híradó

Kihirdették az Emmy jelöltjeit

rtl.hurtl.hu

2009. július 16. 21:12

Rekordszámú jelöléssel vág neki a díjátadásnak az amerikai tévésorozat, a „30 Rock”.

Most először fordul elő az Emmy történetében, hogy egy vígjáték ennyi jelölést kap. A „30 Rock” 2006-ban indult az országos csatornán, az NBC-n. Baldwin tavaly nyerte első Emmy-jét egy tévéigazgató megformálásáért. Tina Fey, aki a tavalyi republikánus alelnökjelöltet, Sarah Palin-t alakította, 2007-ben és 2008-ban is Emmy-nyertes lett. A „30 Rock” vetélytársa a legjobb vígjátéki sorozat kategóriában a „Family Guy”, a „Slágermájerek”, az „Office” valamint a „Nancy ül a fűben”.

A drámai sorozatok esetében az 16 jelölést begyűjtő Reklámőrültek, a Doktor House, és a Dexter közül kerülhet ki a győztes idén, de a Lost is győzhet. A legtöbb jelölést egyébként az HBO műsorai kapták, szám szerint 99-et, a második az NBC lett 67 jelöléssel.

A színészek között a legjobb férfi szereplő díjáért az HBO „In Treatment” című sorozatában szereplő Gabriel Byrne és a Fox „Doktor House” sikersorozatának sztárja, Hugh Laurie vetélkedhet. Tavaly Michael C. Hall győzött a „Dexter”-rel. Jelölés kapott még ebben a kategóriában Simon Baker, a CBS „Mentalistája” és Bryan Cranston, a „Breaking Bad” Főszereplője.

Glenn Close, aki tavaly nyert, újra jelölt a „Damages”-ben nyújtott alakításáért, Vetélyársa az Emmyért Sally Field a „Brothers and Sisters”, Holly Hunter a „Saving Grace” és Kyra Sedgwick a „Closer” főszereplője. A magyar származású Mariska Hargitay is felkerült a legjobb drámai női főszereplő listájára. A 45 éves, magyarul is kiválóan beszélő színésznő anyja Jayne Mansfield színésznő, az 1950-es évek egyik szexszimbóluma, apja a magyar születésű egykori Mister Universe, Mickey Hargitay volt.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség
#Híradó#jelölt#emmy-díj#sorozat

Címlapról ajánljuk