Házon kívül

Magyar Péter mindenkit kiszorítana az ellenzéki oldalról, hogy ő legyen Orbán Viktor az egyetlen kihívója

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 20:17

„Teljesen fel akarja forgatni az egész politikai életet kormánypártostul, ellenzékestül” – László Róbert választási szakértő szerint ez Magyar Péter célja, aki teljesen ki akarja szorítani az ellenzéket, hogy ő lehessen Orbán Viktor egyetlen kihívója. Ez leginkább az ellenzék vezető helyére pályázó DK-nak fájhat, ahol Ruff Bálint politikai tanácsadó szerint most sértettségből cselekszenek, ami nem vezethet semmi jóra. Gyurcsányék meggyengülése ráadásul a Fidesznek is rossz, hogy miért, kiderül a Házon kívül riportjából.

Ha lenne kormány- és versenyképes ellenzék, akkor a jelenlegi kormány nem így működnek. Erről három hónappal ezelőtt beszélt Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában mindössze 1 nappal azután, hogy volt felesége, Varga Judit a kegyelmi botrány miatt visszalépett a Fidesz európai parlamenti listájának első helyéről.

Ajánló: Véd- és dacszövetség, reformkommunisták, cigis rendőr – Magyar Péter kilenc erős mondata a Partizánnak adott interjúból

Magyar Péter azóta pártot alapított, tüntetéseket szervezett, és országjáró kampánykörúton gyűjt támogatókat a közeledő önkormányzati és európai uniós választásokra.

Teljesen fel akarja forgatni az egész politikai életet kormánypártostul, ellenzékestül. Ez az a lendület, ami nagyon sok választó számára hitelessé teszi és vonzóvá, ez az új leginkább az ő megjelenésében, más dolgok mellett

– elemezte a helyzetet a Házon kívülnek László Róbert választási szakértő.

Magyar Péter mindenkit kiszorítana az ellenzéki oldalról, hogy ő legyen Orbán Viktor az egyetlen kihívója
Magyar Péter kampánybeszéde – Házon kívül

Magyar Péter egyre „éhesebb”

Mostanra a Tisza Párt a legnagyobb ellenzéki erővé nőtte ki magát. A közvélemény-kutatások szerint megelőzte a Demokratikus Koalíciót, és az Európai Parlamenti bejutás küszöbére sodorta a Momentumot és a Kétfarkú kutyapártot. Ruff Bálint politikai tanácsadó szerint, Magyar Péter fellépésének kezdetén még együttműködésről beszélt minden olyan politikai erővel, amely a jelenlegi hatalom ellen küzd.

Azt mondta, hogy szeretne egy olyan erővé válni, aki valamilyen fajta koalícióban fogja majd legyőzni Orbán Viktort, vagy a Fidesszel, vagy az ellenzékkel. És ahogy itt haladtunk az időben, ez a koalíció egyre kevésbé lett téma, és most már sokkal inkább az a téma, hogy egyedül akarja egy tömbként legyőzni az Orbán-rendszert

– ismertette Magyar Péter rövid pályaívét az ellenzékkel kapcsolatban Ruff Bálint.

„Egyre ambiciózusabb lett. Úgy látom, hogy egyre éhesebb. Az elején, amikor azt mondta a Partizánban, hogy viccnek is rossz, hogy politikai pályára lépjen, én ezt elhittem neki, sőt, ma is elhiszem, hogy akkor ő még úgy gondolta” – mondta erről László Róbert.

Teljesen ki akarja szorítani nemcsak Gyurcsányt egyébként, hanem mindenki mást az ellenzéki politikai oldalról, hogy aztán ő egyszemélyes kihívóvá válhasson

– tette hozzá a választási szakértő, aki szerint azért a fő célpont mégiscsak Gyurcsány Ferenc. „Egyértelműen Gyurcsányra lő leginkább, legalábbis az ellenzéki oldalon, hiszen a többi szereplő kevésbé fajsúlyos, és Gyurcsány meggyengítése az a stratégiai cél, amely az igazi kihívó szerepébe tudja majd őt helyezni. Valójában egyébként pont azt csinálja, amit Gyurcsány Ferenc szeretett volna, a 2019-es középpárttá válásuk után egyértelműen az volt a DK stratégiája, hogy mindenki mást leradírozni.”

Pánik a DK-ban

A DK felvette a kesztyűt. A 24.hu kiszámolta, hogy a párt kampányfőnöke 6 és fél millió forintot költött 1 hónap alatt Magyar Pétert hiteltelenítő hirdetésekre. Őt még a Fidesznél is nagyobb energiákkal támadják.

Az egész DK viselkedésén az látszik, hogy most nem racionálisan viselkednek, hanem sértetten, pánikkal. Ez nem egy jó tanácsadó a politikában. A politikában sértettnek lenni nagyon-nagyon nem képzett állapot, és hiába történt az, ami a valóság, hogy ők építenek valamit, és egyszer csak kijön a semmiből három hónapja, a Fideszből fehér inges valaki, és beleköp a levesükbe. A politika ilyen

– mondta Ruff Bálint.

Magyar Péter mindenkit kiszorítana az ellenzéki oldalról, hogy ő legyen Orbán Viktor az egyetlen kihívója
Gyurcsány Ferenc – Házon kívül

Ez azonban a választási szakértő szerint a Fidesznek a legrosszabb. „Amíg Gyurcsány van, tényleg elég széleskörű a konszenzus, az a legjobb hír a Fidesznek” – mondta erről.

A Házon kívül teljes riportját a fenti videóra kattintva nézhetik meg. Ebből kiderül:

  • mivel támadja Gyurcsány Ferenc és a DK Magyar Pétert;
  • milyen Magyar Péterék viszonya a többi párttal;
  • milyen változást hozhat az európai parlamenti választás eredménye az ellenzéki térfélen;
  • és mi lesz a Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum Mozgalom sorsa.
#Házon kívül#magyar péter#kormányváltás#ellenzék#vita#ma

Címlapról ajánljuk