Havazin

Csillag Születik a havon

rtl.hurtl.hu

2014. február 14. 10:05

Síelés szikrázó napsütésben és dermesztő hófúvásban Ausztria egyik legmagasabban fekvő síterepén. Gyenesei Leila, és a Csillag Születik felfedezettje, Vásáry André a Grossglockner lábától jelentkeznek a Havazinban.

Ausztria legmagasabb hegyének tövében, a Grossglocknernél, a Hohe-Tauern Nemzeti Park közepén található a romantikus hangulatú alpesi település, Heiligenblut, ide látogatott el André és Leila.

Vendégünk Szlovákiában tanult síelni, és nagypapája a magyar sícsapat tagja volt. André 10 év kihagyás után állt ismét lécre a Havazin kedvéért. Egyébként meglepően jól ment neki a síelés, néhány perc alatt ráérzett a technikára és nagyon élvezte a csúszást.

A fiatalok lovas szánkázáson is részt vettek, majd egy különleges program várt rájuk: célba vettek egy helyi specialitásokat kínáló éttermet, ahol ők készíthették el saját vacsorájukat. A feladat nem tűnt túl egyszerűnek, kameránk pedig megörökítette a páratlan kulináris kísérleteket.

Igazi zord, téli időben küzdöttek hőseink a forgatás másnapján. Szakadt a hó és sűrű köd lepte el a hegyeket, ezért André és Leila összekapaszkodva próbáltak lejutni a pályáról. Alig látták egymást, de végülis megbirkóztak a feladattal, később pedig kalandjaik a szánkópályán majd a jégteke pályán folytatódtak. 

Hóravaló rovatunkban Feró és Kerényi Ádám egy autóban ülve teszteltek és hívták fel a figyelmet arra, hogy csúszós úton a féktávolság akár többszörösére is megnőhet. Bemutatják, hogyan kell vezetni fagyos úton.

A Havazin nézői felidézhetik velünk együtt Miklós Edit és a többi magyar versenyző szereplését a téli olimpián.

A Havazin adásait visszanézheti az RTL Moston.

Még több információt a műsorról a havazin.hu oldalon talál.
#Havazin#Csillag születik

Címlapról ajánljuk